Policijska uprava Maribor je sporočila, da je včeraj Mariborčan v prodajalni v Melju ukradel robotski sesalnik, nakar ga je varnostnik pri vratih zaustavil. Osumljenec se je podal v beg, ker mu je varnostnik to preprečil, mu je kršitelj večkrat zagrozil, da ga bo ubil. Posredovali so ga policisti, ki so ga pridržali.

Bežal je z ukradenim sesalnikom

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je včeraj, okoli 11.10 39-letni Mariborčan v eni od prodajaln v Melju v Mariboru odtujil robotski sesalnik znamke Easy home, v vrednosti 219,99 evra. Tatvino je preko video-nadzornega sistema zaznal varnostnik in storilca pri izhodnih vratih zaustavil. V skladu s svojimi pooblastili je varnostnik želel ugotoviti kdo je osumljenec, takrat pa se je osumljenec podal v beg.

Osumljen je, da je v Mariboru izvršil še več tatvin, zato je v poteku intenzivna preiskava. 

Varnostnik ga je dohitel in ga pozval, da gre z njim v službene prostore, da bi se preverile vse okoliščine storjene tatvine, vendar se osumljenec s tem ni strinjal in je varnostnika odrinil ter ponovno želel, skupaj z odtujenim sesalnikom, pobegniti. Varnostnik mu je to preprečil, med prerivanjem pa mu je osumljenec večkrat zagrozil, da ga bo zabodel in ubil. Posredovati so morali policisti, ki so uporabili prisilna sredstva in osumljenca, zaradi suma storitve roparske tatvine, pridržali. Sumijo ga, da je v Mariboru izvršil še več podobnih tatvin, zato poteka intenzivna preiskava, še sporoča mariborska policija.