V nedeljo, 29 maja, ob 22.41 je PU Maribor prejela obvestilo Regionalnega centra za obveščanje, da je voznik osebnega vozila v Mariboru trčil v parkirano kombinirano vozilo. Na kraj sta bili napoteni patrulji PU Maribor. “Policisti so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 36-letni moški, ki je bil huje poškodovan in ni kazal znakov življenja. Na kraju je bila tudi njegova 31 let stara žena. Kljub nudenju nujne medicinske pomoči poškodovanemu niso mogli pomagati,” je pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije Beno Meglič.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil, je bilo ugotovljeno, da sta se zakonca na naslovu bivanja pred tem sprla, pri čemer je bil mož do žene nasilen, ona pa ga je pri tem z nočem zabodla.

Po dejanju se je poškodovani želel s svojim osebnim vozilom odpeljati v UKC Maribor, a je zaradi poškodbe umrl in trčil v vozilo. “Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je 31-letnica storila kaznivo dejanje uboja, so ji policisti na kraju dogodka odvzeli prostost in jo pridržali,” dodaja Meglič.

Osumljenka je še pridržana in bo predvidoma danes ob 19.00 uri s kazensko ovadbo privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru. Imela je manjše odrgnine, ki jih policija lahko klasificira kot lažje telesne poškodbe. Sicer okoliščine, zakaj je bila na kraju nesreče, policiji še niso znane.

Preminuli je imel prepoved približevanja

Pri izvedbi prvih ukrepov so policisti ugotovili, da je pokojni bil letos že dvakrat obravnavan zaradi nasilja v družini. V obeh primerih mu je bila izrečena prepoved približevanja. Prvi ukrepi je potekel v začetku maja, drugi je bil še veljaven. V obeh primerih je policija opravljala nadzor nad ukrepi približevanja: “Nadzor so izvedli tudi na dan uboja, vendar kršitev niso zaznali.”

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je preminuli prebival na naslovu osumljenke.

Z zbranimi dokazi je policija ugotovila, da se je leta 2020 in 2021 začelo s psihičnim nasiljem, ki se je 2022 stopnjevalo v fizično in ni bilo usmerjeno proti drugim družinskim članom, ampak zgolj proti osumljenki.