Maribor

Kaj se obeta v prostorih bivše Modne hiše na Partizanski v Mariboru?

Petra Zemljič, 23.01.24 ob 03:50

Letos junija bo minilo štiri leta, ko je za številne prebivalce Maribora legendarna trgovina Modna hiša zaprla vrata.

Kaj se obeta v prostorih bivše Modne hiše na Partizanski v Mariboru?

V Mercatorju so nam potrdili, da imajo kot lastniki prostorov bivše Modne hiše na Partizanski cesti v Mariboru na mizi scenarijev prihodnjega razvoja te lokacije. A trenutno jih realizirajo, končne odločitve pa še niso sprejeli, so nam na kratko odgovorili iz službe za stike z javnostjo. 

Spomnimo, letos junija bo minilo štiri leta, ko je za številne prebivalce Maribora legendarna trgovina Modna hiša zaprla vrata. Število kupcev je namreč upadalo, tedanji lastnik, podjetje Modiana v lasti ciprskega holdinga Montechristo, pa ni videl več smisla v nadaljnjem razvijanju trgovine. S tem se je končala zgodba veleblagovnice, ki je pred 60 leti odprla vrata kot ena najmodernejših v nekdanji skupni državi.

Spomnimo, mariborsko trgovino so nekaj let po odprtju Modne hiše v Ljubljani zgradili združeni slovenski proizvajalci tekstila. V najboljših letih se je razprostirala na 3000 kvadratnih metrih in prodajala od konfekcije in spodnjega perila do metraže in preprog. Za kupce je skrbelo več kot 200 zaposlenih, delo njihovih izložbenih aranžerjev pa se je znašlo tudi v ameriški reviji. Izdelke so poleg Mariborčanov kupovali številni tranzitni potniki in tujci. Ponudbo pa so začeli razširjati tudi s široko mrežo prodajaln Modiana.

Zadnje leto je trgovina zaposlovala le še 10 zaposlenih, ki so bili mnenja, da je trgovina postala žrtev menjav lastništev in pomanjkanja poslovne vizije. 

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51