Mariborska restavracija Jack & Joe na Lentu že šesto leto zapored piše uspešno zgodbo, na Lent pa tako dan za dnem privablja gurmane vseh vrst od blizu in daleč. Za sočnimi burgerji in dovršenimi steaki pa stoji ubrana ekipa kuharskih navdušencev, mojstrov strežbe, natakarjev in predanih ustvarjalcev vrhunskega kulinaričnega doživetja, ki izpolnijo pričakovanja še tako zahtevnih gostov.

“Zaposleni za nas niso le številka”

Trenutno nas je zaposlenih štirideset, kar pomeni, da smo kar velika ekipa glede na naš obseg dela. Pohvaliti se moramo, da smo kljub kriznim časom uspeli obdržati prav ves kader. Naše prioritete so nekoliko drugačne. Odnos med zaposlenimi in njihovo dobro počutje je za nas na prvem mestu, saj verjamemo, da je zaradi medsebojnih odnosov lahko tudi delo kvalitetnejše,” pove Domen Krušnik, vodja lokala.

Znotraj uigrane ekipe zato vladajo že skorajda družinski odnosi, poskrbljeno pa je tudi za zadovoljstvo zaposlenih med in po delovnem času. “Počutje in zadovoljstvo osebja je za nas na prvem mestu, večkrat na leto organiziramo teambuildinge za zaposlene, poskrbimo za redno plačilo z dodatnimi božičnicami in regresi, na pomoč priskočimo tudi, v kolikor se kateri od sodelavcev znajde v krizni situaciji. Zaposleni lahko zanesejo na nas v vsakem trenutku, saj jih nikoli ne bomo pustili na cedilu. Za nas naši zaposleni niso le številka v delovnem kolektivu,” še pove Krušnik.

Ustrezne nagrade in plačilo pa niso edino, za kar skrbijo v ekipi Jack & Joe. Zavedajo se namreč, da je ob napornem delovnem tempu treba poskrbeti za oddih in sprostitev. “Letos bomo v začetku maja uvedli prvi kolektivni dopust za naše zaposlene letos, za nekaj dni pa bomo zaprli tudi poleti in v času božičnih praznikov, da si ekipa odpočije in lahko s svojo družino preživi nekaj dni,” pove vodja lokala.

Na novi lokaciji z obogateno ekipo

Uspešno zgodbo pa nameravajo v prihodnje z ekipo Jack & Joe nadaljevati na novi lokaciji. Jack & Joe konec maja odpira novo restavracijo, ki bo prav tako ob Dravi, in sicer na Limbuškem nabrežju. Restavracija pomeni nadaljevanje uspešne kulinarične zgodbe, le da bo novi Jack & Joe z večjim poudarkom na picah in jedeh z žara (Pizza & Barbecue). Poleg utečenih specialitet bo mogoče preizkusiti tudi številne novosti, v lokalu pa obljubljajo, da bo obisk že zaradi ambienta prava poslastica. “Hrano bomo pripravljali na odprtem ognju, gostje bodo imeli vpogled v kuhinjo in bodo lahko opazovali kuharje pri delu, naš meni pa bomo popestrili tudi z novimi dobrotami,” pove vodja lokala.

Med njimi bodo tako pice in različne dobrote, pripravljene na žaru. Tudi na novi lokaciji bo največji poudarek pri izbiri kvalitetnih sestavin, enako pa velja tudi za nove sodelavce. Svojo številno ekipo si namreč želijo še razširiti in sprejeti še vsaj trideset ljudi, ki bi želeli z njimi soustvarjati novo poglavje kulinarične uspešnice. Vsi, ki bi se želeli preizkusiti kot del raznovrstne in uspešne ekipe so vabljeni, da se jim pridružijo.

Predznanje nikakor ni pogoj, saj poskrbimo za ustrezno uvajanje in novince spoznamo z načinom dela ter ga vpeljemo v delovni proces, da lahko nekega dne samostojno nastopi z delom. Zaradi velike ekipe si lahko namreč privoščimo, da uvajanje poteka umirjeno in popolnoma brez napetosti, ne glede na to, koliko časa bo posameznik potreboval, da prične samostojno opravljati svoje delo,” pove Krušnik.

Tudi iz tega vidika imajo v Jack & Joe nekoliko drugačen pristop. Če večina gostinskih lokalov išče kader s čim več prakse in izkušnjami, jim v uspešnem Burger & Steak Clubu nudijo prav to. “Če si nekdo želi pridobiti čim več izkušenj, je prav, da mu damo to priložnost. Vsak, ki se bo izkazal, se bo lahko pridružil naši ekipi. Iščemo kuharje, picopeke, žar mojstre, natakarje, barmane, pomočnike in tudi različne kuharske navdušence, ki bi se želeli preizkusiti kot del naše kulinarične zgodbe. Vsak, ki ima voljo, se lahko namreč nauči vsega, kar želi in mu ponujamo,” še doda Krušnik.

Dobrodošli pa so tudi prekaljeni kuharski mojstri, saj bodo v Jack & Joe zagotovo prepoznali in nagradili tudi njihovo kreativnost in bogate izkušnje.