Maribor

FOTO: Znano je, kako bo videti novi podvoz Ledina

Jerneja Potočnik, 26.01.24 ob 03:50

Že nekaj let obljubljena prenova podvoza Ledina z novim železniškim postajališčem ter ureditvijo poti za pešce in kolesarje je korak bližje …

FOTO: Znano je, kako bo videti novi podvoz Ledina
Foto: Direkcija RS za infrastrukturo

Saga podvoza Ledina, ki bi si že nekaj časa nazaj zaslužil temeljito prenovo, traja že nekaj let. Na začetek gradbenih del bo sicer treba počakati še kakšno leto ali dlje, zaenkrat pa je prenova korak bližje vsaj z znano vizualno podobno.

»Za izvedbo podvoza Ledina in novega železniškega postajališča Ledina je v pridobivanju gradbeno dovoljenje na UE Maribor,« pojasnjujejo na Direkciji Republike Slovenije za infrakstrukturo, kjer dodajo, da bo Javni razpis za izvedbo gradbenih del bo objavljen predvidoma v letu 2025, začetek izvedbe del pa je predviden v letu 2026.

»Ocenjena vrednost projekta na podlagi zadnje potrjene dokumentacije idejne zasnove (IDZ) je 25 milijonov evrov,« še dodajajo in poudarijo, da je sofinanciranje predvideno tako s strani Direkcije RS za infrastrukturo kot z Mestne občine Maribor.

[[image_1_article_62660]]

Letos gradbeno dovoljenje, v prihodnjih dveh letih nadaljnji koraki

Na slednji nam pojasnijo, da je za prenovo podvoza Ledina projektna dokumentacija izdelana, projekt pa je trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. »Projekti za izvedbo so v fazi pregleda/recenzije, prav tako projektantski predračun,« še dodajajo na MOM, kjer pripomnijo, da bo gradbeno dovoljenje predvidoma pridobljeno v roku nekaj mesecev.

Galerija

kvalifikacije
Slovenski košarkarji nadigrali še Izraelce
serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26