V sodelovanju z društvom AED so v Mariboxu, v osrednjem prostoru - v avli, namestili AED – avtomatski eksterni defibrilator – in izvedli delavnico temeljnih postopkov oživljanja.

"Financiranje nakupa naprave je omogočilo društvo AED, katerega predstavnike ste lahko v preteklosti srečali v naših prostorih. Društvu ste lahko namenili del dohodnine in pripomogli k razvoju mreže defibrilatorjev po Sloveniji. V Mariboru so tako z vašo pomočjo financirali ali sofinancirali že 9. napravo," so sporočili iz Mariboxa.

V Mariboxu se dobro zavedajo, da je varnost v javnih prostorih še posebej pomembna:  “Z namestitvijo defibrilatorja in izobrazbo zaposlenih so naši prostori postali varnejši za vse uporabnike. Resnično vrjamemo, da sodelovanje z dobronamernimi organizacijami kot je društvo AED krepi lokalno skupnost in spodbuja družbeno odgovorno delovanje,” je povedal Stipe Jerić, direktor Mariboxa.

Ob tem se zahvaljejo vsem, ki so podprli društvo AED in omogočili namestitev naprave, za katero upajo, da je ne bo treba nikoli uporabiti.