Najbolj sladko-pekoč festival te pomladi je na Trg Leona Štuklja privabil obiskovalce od blizu in daleč. Lepo vreme in pestro dogajanje v mestnem jedru je na ulice našega mesta zvabilo veliko množico ljudi. Letošnjo mariborsko sezono dogodkov na prostem je namreč že včeraj otvoril četrti mednarodni festival Čili in čokolada, obiskovalci pa bodo tudi danes lahko preizkušali prave kulinarične mojstrovine.
Čokolada tako ali drugače
Več kot trideset prepoznavnih ponudnikov izdelkov iz čokolade in čilija bo po včerajšnji uverturi še danes predstavilo svoje specialitete, med njimi pa so številni domači in tuji strokovnjaki. Pri organizaciji festivala organizatorji poskrbijo za skrben izbor ponudnikov na festivalu.
V sklopu festivala je bilo tako na različnih stojnicah mogoče pokušati različne produkte iz čilija in čokolade, med njimi so bile tudi različne marmelade, žganja, čokoladni burgerji ter celo čokoladna orodja, telefoni in igrače, izbirati je bilo mogoče tudi med pestro “street food” ponudbo.
Poleg okušanja izdelkov so se lahko obiskovalci tudi neposredno srečali s ponudniki sladko-pekočih specialitet in izvedeli marsikaj o njihovi pridelavi.
Za najbolj drzne tudi tekmovanja
Poleg številnih specialitet pa so lahko obiskovalci uživali tudi ob pestrem spremljevalnem dogajanju. Ponudniki so se pomerili v pripravi najboljše čili omake, obiskovalci pa v uživanju pekočih omak.
Največji sladokusci so se pomerili v prav posebnem hitrostnem tekmovanju, zmagovalca, ki je najhitreje zmazal kar 700 gramov čokolade, pa je čakala sladka nagrada. Čokolada seveda.
Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so brezskrbno uživali na napihljivih igralih v Veveričkini vasi in na kreativnih delavnicah.