V Mariboru imamo na dveh lokacijah vročo novost. Dobili smo namreč avtomata, ki nas postrežeta s “pomfrijem”. Vroč prigrizek si lahko tako privoščite kadarkoli želite. En avtomat je v dijaškem in študentskem osrčju – na Orožnovi ulici, kjer se je prej nahajal študentski servis, v bližini Univerzitetne knjižnice Maribor. Drugi je na novo postavljen še v Supernovi centru, razlikujeta se pa v ponudbi omak.

“Vroč in hrustljav”

Vroč krompirček iz avtomata lahko v Mariboru dobite na dveh lokacijah. En avtomat se nahaja na Orožnovi ulici 8, kjer je bil prej študentski servis. Drugi je v Supernovi centru (bivša Qlandia Maribor), nasproti Zavasa. Razlikujeta se v ponudbi omak, ki pa jo bodo morda po potrebi še spreminjali. Kot so nam povedali na podjetju Automatic Fud, imajo lahko avtomati samo eno omako. Toda v primeru, da bodo na določeni lokaciji prevladovale želje po drugi omaki, jih bodo zamenjali.

Avtomat ima lahko samo eno omako, trenutno je na Orožnovi ulici na voljo kečap, v Supernovi centru pa majoneza.

Na Orožnovi ulici avtomat stoji že dober mesec. Če zanj še niste slišali, je to zato, ker se je podjetje Automatic Fud odločilo, da bodo s projektom začeli “organsko” – brez oglaševanja, da bi videli, kako bo avtomat priljubljen sam po sebi, nam povedo na podjetju. Ker so bili z obiskom zadovoljni, bodo s širjenjem nadaljevali, selili se bodo v Celje, Koroško in Mursko soboto. V Supernovi centru je avtomat sicer postavljen na novo, vroč prigrizek je tam na voljo komaj nekaj dni.

Toliko denarja boste odšteli za eno porcijo

Za porcijo priljubljenega prigrizka boste plačali 2,5 evra. Priprava traja 270s – malo manj kot pet minut. “Pomfri” si lahko na Orožnovi ulici privoščite kadarkoli, saj ima tudi nočni čas delovanja. V Supernovi centru ga lahko uporabljate v času, ko je center odprt. Avtomat sprejema kovance za dva evra, en evro, 50 centov, 20 centov in 10 centov, drobiž tudi vrača.

Če si zaželite krompirček iz avtomata, vanj vstavite denar in izberete, ali boste imeli sol (ki je že avtomatsko nastavljena, ampak jo lahko odstavite), ter omako – na eni lokaciji je to kečap, na drugi majoneza. Nato stisnete start in krompirček se vam bo začel pripravljati. Na avtomatu lahko vidite čas, ki vam odšteva do trenutka, ko boste svoj krompirček dobili. Ko čas poteče, boste prejeli svoj vroči krompirček. Zgoraj vam bo avtomat ponudil še leseno vilico.

Gospod Krompirček …. Na voljo za vas 24/7, da vam poteši lušte ali lakoto s porcijo vročega in hrustljavega krompirčka. Mmmmm,” je zapisano na Facebooku Fud Snacks.

Kot zapišejo na Fud Snacks, je Maribor prvi krompirček pridobil leta 1970. Sedaj se z novimi avtomati vračamo v te lepe čase. 

Glede vzdrževanja avtomata nam na podjetju še povedo, da olja ne menjujejo, saj je zelo obstojno. Zato se vsake toliko časa samo dolije. Podjetje Automatic Fud je sicer zadovoljno z obiskanostjo avtomata, zato bodo storitev tudi širili.