Maribor

FOTO: Namernim požigom zabojnikov v Mariboru ni videti konec

Uredništvo , 13.02.24 ob 13:09

Na območju Nove in Borove vasi vse pogosteje prihaja do požigov zabojnikov za odpadke.

FOTO: Namernim požigom zabojnikov v Mariboru ni videti konec
Vir: Facebook, Snaga

Na območju Nove in Borove vasi vse pogosteje prihaja do požigov zabojnikov za odpadke. Kot pravijo pri Snagi iz skupine JHMB, gre za namerne in nezakonite požige, do katerih večinoma prihaja v večernih urah. V letu 2023 je bilo požganih 50 v letošnjem letu pa že 11 zabojnikov.

Velika materialna škoda

»Intervencije gasilcev so hitre in učinkovite - vendar gre za resne incidente, ki ogrožajo varnost in zdravje prebivalcev ter povzročajo škodljive vplive na okolje. Takšna dejanja povzročajo tudi materialno škodo, ki jo skozi proces ravnanja z odpadki slej ko prej plačajo tudi vsi uporabniki teh storitev,« zapišejo.

Pristojni organi pregona doslej še niso uspeli odkriti in ustaviti posameznikov, ki namerno podtikajo požare zabojnikov. Snaga pravi, da je dobrodošlo tudi sodelovanje skupnosti - zato pozivajo vse k pozornosti glede morebitnih nenavadnih oseb in njihovih dejanj v okolici zabojnikov na prostem.

»Če opazite karkoli sumljivega v povezavi z morebitnim požigom, vas prosimo, da to nemudoma sporočite na najbližjo policijsko postajo. Vaše sodelovanje in pozornost sta ključnega pomena pri ohranjanju varnega in čistega bivanjskega okolja. Zato se vam zahvaljujemo za vso podporo in sodelovanje pri reševanju omenjene problematike,« še zapišejo v objavi.