Minuli petek je v Mariboru potekalo strokovno srečanje o izkušnjah in dolgoročnih učinkih projekta City Water Circles: Urban Cooperation Models. Gre za evropski projekt City Water Circles, ki je povezal je 11 partnerjev iz šestih evropskih držav, iz Slovenije pa sta sodelovala Mariborski vodovod in E-zavod. “V projektu City Water Circles: Urban Cooperation Models smo za povečanje učinkovitosti uporabe vode in njene ponovne uporabe v urbanih območjih z integriranim pristopom krožnega gospodarstva iskali prilagoditvene rešitve, ki povečujejo odpornost mesta na decentralizirane sisteme vode in odpadne vode, sisteme za zbiranje deževnice in recikliranje in ponovno uporabo sive vode,” so sporočili iz Regionalne razvojne agencije (RRA) za Podravje – Maribor.

Projekt City Water Circles se uspešno zaključuje, njegovi odtisi v mestu in občinah, ki jih Mariborski vodovod oskrbuje z vodo, pa bodo trajni.

Pokušina lokalnih dobrot

Strokovni del srečanja se je nadaljeval z Uličnim festivalom lokalne hrane, kjer so s kulinarično ponudbo razvajai mimoidoče. Na Cafovi ulici so se s tradicionalnimi štajerskimi jedmi, ki so jih pripravljali študenti Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, predstavili lokalni ponudniki.

Pokusiti je bilo mogoče številne lokalne dobrote, tako šmorn z jagodami, pečeno jajčno kremo z jabolki, pohorski pisker, štajersko štručko ter “pohano kuro” s krompirjevo solato. Poleg specialitet pa je bilo mogoče pokušati tudi lokalna vina, piva ter domač ledeni čaj. 

Nakup hrane in pijače je bil mogoč s kuponom, za porcijo je bilo treba odšteti pet evrov, za pijačo pa dva evra in pol.