Maribor

FOTO: Maribor danes množično utripa s kulturo

Jerneja Potočnik, 08.02.24 ob 14:07

Sončno vreme in brezplačen vstop v kulturne institucije sta bila danes recept za pravi vrvež v središču Maribora. Smo morda na fotografijah ujeli tudi vas?

FOTO: Maribor danes množično utripa s kulturo

8. februar 2024 je v Mariboru znova odprl vrata številnih galerij, muzejev in drugih kulturnih ustanov, kar nekaj možnosti za obisk pa vas čaka še vse do konca dneva.

Že bežen sprehod po središču Maribora je dokazal, da so obiskovalci priložnost za obisk kulturnih institucij množično izkoristili, številni pa so si na dela prost dan privoščili sprehod po Lentu in današnjih sončnih ulicah mesta. 

Vse od Hiše Stare trte do Sinagoge, številnih razstav, branja poezije ...

Brezplačnega vodenja se je bilo mogoče udeležiti v Hiši Stare trte, vstopili pa smo lahko tudi v Muzej najstarejše trte na svetu, Lutkovni muzej, Fotografski muzej, Sinagogo …

Skupaj z Vidom Kmetičem so se lahko obiskovalci sprehodili po mestu ter doživeli Rajzefibrov sprehod Kol:Tura, udeležba na sprehodu pa pa je bila rekordna – udeležilo se ga je približno 200 ljudi.

[[image_1_article_63145]]

Današnji dan prinaša še vodenje, ki so ga po razstavi Slikoviti svetovi Luigija Kasimirja v Galeriji Media Nox ponudili tudi študentje 3. letnika na Oddelku za umetnostno zgodovino FF UM, vstopiti je možno v Muzej narodne osvoboditve, Pokrajinski muzej Maribor, obiskovalci pa si lahko ogledajo tudi najnovejšo razstavo Spekter, ki so jo ob 70. obletnici nedavno odprli v Umetnostni galeriji Maribor; večer pa je dopolnila otvoritev razstave "Med galerijo in izložbo" vizualnega umetnika Henricka Von Bacherna.

[[image_2_article_63145]]

Vsesplošen utrip Maribora je bil tako danes precej živahen, kar dokazujejo tudi utrinki, ki smo jih ujeli.

Galerija