Zadnji vikend v mesecu marcu je na Šoli za storitvene dejavnosti v Velenju potekalo državno tekmovanje iz angleščine Poliglot, ki se ga je udeležilo skoraj 100 dijakov srednjih strokovnih šol iz vse Slovenije. Udeležili so se ga tudi štirje dijaki tretjih letnikov iz Srednje šole za oblikovanje Maribor iz programov tehnik oblikovanja in medijski tehnik v naslednji sestavi: Vita Pešić, Luka Perkovič, Uroš Strniša in Urška Žaberl.

Med prejemniki zlatih priznanj sta bila Luka Perkovič iz 3. bMT in dijakinja Vita Pešić iz 3. bGO, ki si je s svojo zmago priborila še izlet v London, o kateri pove: »Če sem iskrena, nisem mogla verjeti! Sodelovala sem že na veliko tekmovanjih na različnih področjih in še nikoli nisem dobila zlatega priznanja, zato sem nad tem obupala že nekaj let nazaj. Bila sem izjemno vesela! Zmaga je bila nepričakovana pomoč moji samopodobi –  much appreciated 🙂«.

Vodstvo ponosno na dosežek

Vodstvo šole je zelo ponosno na dosežena odličja, še posebej njihova mentorica, profesorica angleškega jezika, Jolanda Obronek, ki doda: »Navdušena sem nad Vitino zmago, še posebej zato, ker je bila konkurenca zelo velika. Ponosna sem na naše dijake, saj se na tekmovanjih iz angleščine vedno uvrščajo na odlična mesta. Viti želim lepo potovanje v London, saj si ga je zagotovo zaslužila