Maribor

Auer razmišlja o velikem povratku oddaje v Stožicah

Damjan Veršič, 30.01.24 ob 19:55

Po sobotnem predvajanju drugega dela nekoč izjemno popularne oddaje Poglej in zadeni smo se pogovarjali s Stojanom Auerjem.

Auer razmišlja o velikem povratku oddaje v Stožicah

V petek zvečer je marsikdo zaman čakal na drugi del priljubljene oddaje  Poglej in zadeni, ki jo je RTV Slovenija prestavila s prvotnega termina, petka, 5. januarja. Takrat so na Kolodvorski zapisali, da oddaje, ki prinaša dokumentarne posnetke izpred 25 let in komentarje ustvarjalcev, nastopajočih in gledalcev, ne morejo predvajati zaradi tehnične neustreznosti nekaterih arhivskih posnetkov. Ekipa Stojana Auerja je to "pojasnilo" sprejela in korigirala oddajo, a glej ga zlomka, RTV oddaje znova ni predvajala v obljubljenem terminu na prvem programu, temveč naslednji dan, v soboto, 27. januarja, na TV Slovenija 2. Bilo jih je veliko, ki o novem terminu niso bili obveščeni. Pa to še ni bilo vse, uro sobotnega predvajanja so z 21.05 tik pred zdajci prestavili na 20.05, povrh pa so zavrteli verzijo oddaje, ki so jo 5. januarja umaknili s programa,  in ne popravljene oddaje

Povsem logično je, da se je na vse te peripetije voditelj Stojan Auer na svojem Facebook profilu odzval z besedami  "Pa kdo je tukaj nor?" Uradnega pojasnila, zakaj je bila oddaja prestavljena, še danes ni dobil. 

Morebitna nova oddaja bi bila nekaj povsem drugega kot tista, ki smo jo gledali 29. decembra lani

Stojan nam je povedal, da je zelo vesel vseh izrečenih čestitk in pohval po sobotni oddaji in da resno razmišlja o tem, da bi konec tega leta, to bi lahko bilo v drugi polovici novembra, naredil revival (oživitev) oddaje v Stožicah: "Tega še ne napovedujem, temveč o tem samo razmišljam," poudari. Doda, da si želi, da bi k projektu pritegnil nacionalno televizijo, katere mačehovskega odnosa pa ne razume. In v tem ga lahko razumemo, nenazadnje zasedb, kot sta Backstreet Boys in The Kelly Family, da ne govorimo o Melaniji Knavs, danes Melanii Trump, na Televiziji Slovenija nismo videli že skoraj 30 let. In kar tudi ni nepomembno, Stojanova ekipa je oddajo za RTV pripravila, kot rečemo na ključ, in zanjo s strani nacionalne televizije ni dobila niti evra. 

Konkreti pogovori o morebitni novi oddaji Poglej in zadeni z izvajalci še niso stekli, je pa Stojan, kot pravi, z njimi ves čas v stiku. Seveda pa bi bila takšna oddaja nekaj povsem drugega kot tista, ki smo jo gledali 29. decembra lani. "Logično je bilo, da smo, ker smo šli v prvi oddaji v "Reunion Poglej in zadeni", naredili isto sceno kot pred 30 leti, torej približek tega, kar je bilo nekoč. Če pa bomo šli delat na novo, pa bo to zagotovo presežek v tehniki s tačas popularnimi glasbenimi izvajalci," še pravi Auer. Dodaja, da bi podobno kot v preteklosti stroške produkcije pokrivali s pokrovitelji, brez da bi pri tem bremenili proračun televizije. 

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51