Spomnimo, po dveh letih napovedi in dogovarjanj so v začetku tega leta župani ustanovili Združenje neodvisnih županj in županov. Izvolili so vodstvo združenja, prvi predsednik je postal župan Občine Hrastnik Marko Funkl. Združenje, ki se mu je pridružilo več kot 30 županj in županov, se bo zavzemalo za boljši položaj županov in občin.

Župan Maribora Saša Arsenovič se združenju do zdaj še ni pridružil. Kot je povedal za naš medij, je združevanje županov in županj vredno pohvale in si zasluži podporo, saj se vsi župani soočajo s podobnimi izzivi, a so eni redkih, ki nimamo svojega sindikata.

"Verjamem, da vsako sodelovanje, povezovanje in delovanje koristi širši skupnosti, kar smo mi na primeru Partnerstva za Pohorje in Štajerske tudi že pokazali. Zagotovo bom natančno preučil cilje in načela združenja, ter kakšne so realne možnosti znotraj svojih obveznosti za aktivno priključitev.«Združevanje županov in županj je vredno pohvale in si zasluži podporo, saj se vsi župani soočamo s podobnimi izzivi, a smo eni redkih, ki nimamo svojega sindikata. Verjamem, da vsako sodelovanje, povezovanje in delovanje koristi širši skupnosti, kar smo mi na primeru Partnerstva za Pohorje in Štajerske tudi že pokazali. Zagotovo bom natančno preučil cilje in načela združenja, ter kakšne so realne možnosti znotraj svojih obveznosti za aktivno priključitev," je dejal Arsenovič. 

Predstavniki združenja načrtujejo, da se bodo srečevali na tri mesece, naslednje srečanje bo predvidoma konec marca v Mariboru.