20-letnica, ki jo je v noči na nedeljo napadel in izmaličil 22-letni znanec Luka G., se je po sedemurni operaciji že prebudila in je odzivna, je za Večer povedal žrtvin svojec. Povedal je tudi, da je dekle kljub hudim poškodbam mogoče prepoznati in, da lahko premika vse okončine.

Se je nad imetjem žrtve že izživljal?

Policija je včeraj pojasnila, da Luke v zvezi s poškodovanjem lastnine še niso obravnavali, Večer pa navaja, da naj bi imel osumljeni v preteklosti že več izpadov, med drugim je poškodoval njeno vozilo, kar naj bi bilo prijavljeno tudi že na policijo. Svojci so bili zato nad navedbami, da policija takega dejanja ni obravnavala, presenečeni. Mati 20 – letnice naj bi pojasnila da je imel napadalec pri sebi pogosto nož, Večer pa še navaja, da se je mati poškodovanega dekleta obrnila na starše osumljenega in jih prosila, naj se pogovorijo z njim, ker hčerki naj ne bi dal miru.

Na dan je prišla še podrobnost, da je napadalec žrtev že dlje nadlegoval, ji neumorno pisal in oprezal za njo, česar pa ni želela prijaviti in je celo prosila svoje starše naj tega ne naredijo.

Morda vas zanima tudi: Motiv poskusa umora v Mariboru je ljubosumje, 20-letnica še vedno v življenjski ogroženosti.

Uporabil je rokavice

Kot smo pojasnili že včeraj, se je poskus umora odvil malo pred eno uro ponoči, ko se je dvajsetletnica z avtom odpravila k očetu in od Luke prejela sporočilo, da ji bo predal pisma. K srečanju naj bi takrat privolila, on pa jo je dobro pripravljen napadel, jo porezal po obrazu, večkrat zabodel v trebuh in ji s sekiro celo odsekal palec. Da je bilo dejanje skrbno načrtovano priča dejstvo, da je nosil tudi zaščitne rokavice, da bi zabrisal svoje sledi, še poroča Večer.

Kasneje se je na kraj zločina vrnil po svoj nahrbtnik, kjer so ga pričakali policisti, svojci hudo poškodovane dvajsetletnice pa menijo, da je prišel preveriti, ali je dokončal svoje delo. O grozljivem zločinu, ki naj bi ga tudi deloma priznal, je kmalu po prijetju spregovoril s policisti, še piše omenjeni časnik.