Preteklo nedeljo je bilo pri čebelarskem domu v Lovrencu na Pohorju izjemno veselo in prijetno vzdušje. Tamkajšnje čebelarsko društvo je namreč organiziralo druženje ob kuhanju krompirjevega golaža in peki kostanja. Šlo je že za deveto ponovitev dogodka, ki ga vedno pripravijo v prvi polovici oktobra.
Kot poudarja Angela Obrulj, predsednica lovrenških čebelarjev, kuhanje golaža ni imelo tekmovalnega značaja, saj je bilo v ospredju druženje. Res pa je, da je, da so ob koncu, da so pri ekipah spodbudili vsaj malček tekmovalnega duha, razglasili tri ekipe, ki so po mnenju komisije skuhale najboljše jedi. Dober, boljši in najboljši golaž so nagradili z medom.
Sodelovalo je 11 ekip
Organizatorji so bili z udeležbo zelo zadovoljni, saj je sodelovalo kar 11 ekip. Med njimi so bile tudi ekipe iz Kamnice, Slovenske Bistrice, Slovenj Gradca, Podvelke, Selnice ob Dravi, svojo ekipo je imela tudi Čebelarska zveza društev Štajerske. Sodelovali niso samo čebelarji, ampak tudi aktivi kmečkih žena in drugi. Vsaka ekipa je skuhala pet litrov krompirjevega golaža, za osnovne sestavine so poskrbeli organizatorji.
[[image_1_article_70854]]
Golaže so razdelili med obiskovalce
Navijači ekip in obiskovalci, teh ni bilo malo, so po končanem kuhanju imeli možnost golaže poskusiti, in to pri katerikoli ekipi. Pri tem je bil dobrodošel prostovoljni prispevek, katerega del so lovrenški čebelarji namenili tudi za sklad Osnovne šole Lovrenc na Pohorju.
[[image_2_article_70854]]
Najboljši golaž so skuhale naslednje ekipe: Čebelarsko društvo Maribor - mesto (1. mesto), domača ekipa Ana s prijatelji (2. mesto) in Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica (3. mesto).
[[image_3_article_70854]]
Brezplačno je bilo na voljo pecivo, prav tako kava in aperitiv. Po razglasitvi rezultatov so se zbrani zadržali še na druženju ob peki kostanja in ob sladkem jabolčnem moštu. Za dobro vzdušje je skrbel ansambel Lovrenških 6.
[[image_4_article_70854]]