Zgodba znamenitega lokala Baščaršija se je začela v Mariboru pred skoraj tridesetimi leti, ko sta takrat sveže zaljubljena Zekira in njen takrat še bodoči mož Saša po spletu naključij obiskala mesto ob Dravi in tukaj tudi ostala. Po mnogih turbulentnih, a uspešnih letih je lani Baščaršija mlajšo sestro dobila tudi v Kopru, njeno vodenje pa je prevzel Zekirin in Sašev sin Aljoša.

Upihnili prvo svečko

Mariborska zgodba o uspehu je nadaljevanje spisala v Kopru, sin Aljoša se je namreč med epidemijo vrnil v Maribor in se posvetil premisleku, kam bi po stopinjah svojih staršev, lahko širil uspešno zgodbo svojih staršev. Pot ga je zanesla na morje, natančneje v Koper, kjer je odprl franšizo priljubljene Baščaršije, medtem pa sta starša v Mariboru priljubljeno gostilno Sarajevo preuredila in tudi preimenovala v Baščaršijo.

Devetega septembra je koprska Baščaršija upihnila prvo svečko, kar je ekipa v družbi prijateljev in poslovnih partnerjev seveda proslavila, kot dogodku pritiče.

Pred nedavnim je Aljoša pojasnil, da bo Baščaršija dobila še eno mlajšo sestrico, ta bo svoja vrata v središču Ljubljane predvidoma odprla že drugo pomlad.