Starši učencev Osnovne šole Pohorskega odreda v Slovenski Bistrici so bili nedavno zaskrbljeni zaradi dogodka, ki ga je razkrila ravnateljica Nadja Stegne. Po poročanju Večera so bili starši obveščeni o besednem obračunu z grožnjami, ki naj bi se zgodil zunaj šolskih prostorov in izven časa pouka. Incident naj bi vključeval učence te in drugih šol ter domnevno grožnje s strani starejših otrok, starih od 14 do 17 let, celo z uporabo noža.

Policija je potrdila prejete informacije, dodatno pa izvaja preiskavo zaradi morebitnega suma kaznivega dejanja. Kljub širjenju nepreverjenih informacij, ki so vključevale tudi domneve o vnosi orožja v šolo, po dosedanjih ugotovitvah ni prišlo do takšnih incidentov.

Preventivni ukrepi 

Šola je v sodelovanju s pristojnimi institucijami sprejela preventivne ukrepe, med drugim zaklepanje šole med poukom in prisotnost delavca šole ob vhodu. Starše so pozvali, naj se pogovorijo s svojimi otroki in sledijo navodilom ter se po pouku ne zadržujejo v neposredni okolici šole.

Ravnateljica je izpostavila ničelno toleranco do nasilja in nestrpnosti ter poudarila, da se šola odziva na vsak primer suma neprimernega vedenja učencev. Občina Slovenska Bistrica bo obravnavala to tematiko na posebnem sestanku. 

Policija je napovedala nadaljnje preiskave, vse ugotovitve pa bodo posredovali pristojnemu državnemu tožilstvu.