Veterinarka Katja Kokot je na družbenem omrežju Facebook sporočila, da sta potepuška psa v Dragučovi napadla damjake, ob objavi pa je delila še grozljive fotografije. Psa naj bi na tem območju že večkrat napadala.  

Kot je zapisala, sta v noči iz četrtka na petek ob močnem sneženju psa vstopila v oboro in poklala 22 damjakov. Njihovemu lastniku sta s tem povzročila za okoli 20.000 evrov škode. 

 

Dodaja, da je bila na vstopnem mestu na ograji najdena črna pasja dlaka, v snegu pa sledovi dveh večjih psov: "Gre ta enak vzorec pokola, kot je na tem območju že viden leto dni," je navedla. Lovci po njenih besedah potrebujejo za odstrel teh dveh psov ustrezno odločbo," dodaja, pa tudi pojasni: "V preteklosti je bila lokalna lovska družina že predmet zasebnih tožb lastnikov psov, ki so bili ustreljeni med lovom na divjad, zato si dodatnih stroškov zaradi tožb ne morejo privoščiti."

Za ulov teh prostoživečih psov je po zakonodaji dejansko pristojno Zavetišče za živali Maribor, kateremu je bila podana uradna prijava že dne 14. decembra. Ob tem se Kokot še sprašuje, kaj bo, če psa napadeta otroke.