Na osrednjem trgu so v teh dneh že postavili adventni venec. Tudi letos bodo obdarili več kot 600 otrok.

Občino Lenart bodo decembrsko razsvetlili na Miklavžev večer, 5. decembra, ob 17.00 uri. Kot je v navadi, bodo lučke prižgali v središču Lenarta, prav tako v Voličini, na Zavrhu in v Selcah, za kar so v letošnjem občinskem proračunu predvideli 13.450 evrov. Iz občinske uprave so sporočili, da bodo decembrsko praznično osvetlitev izvedli v podobnem obsegu kot v lanskem letu, nakupa novih lučk pa ne načrtujejo.

Na trgu so že postavili adventni venec

“Občinsko središče bo razsvetljeno podobno kot v lanskem letu. Zaposleni v režijskem obratu so na našem osrednjem trgu že postavili  adventi venec, na katerem je prva luč zagorela preteklo nedeljo. Osvetlili bomo tudi smreko, ki smo jo na platoju pred župnijsko cerkvijo postavili ob 825-letnici omembe Lenarta, na tej ploščadi pa bomo verjetno postavili še eno smreko. Podobno kot prejšnja leta bomo okrasili in osvetlili tudi skulpture v krožiščih, okraske pa bomo namestili tudi na novo urejeno ploščad tržnice,” nam je povedal župan občine Lenart mag. Janez Kramberger.

Turistično društvo Presmec z Dolgih Njiv je medtem, tako kot vsako leto, izdelalo in v občinsko avlo prineslo adventni venec.

Obdarili bodo več kot 600 otrok

Ob tem v občinski upravi dodajo, da zaradi aktualne zdravstvene situacije decembrskih prireditev na trgu in drugih prizoriščih ne bodo organizirali, bodo pa poskrbeli, da bo vsak otrok pravočasno prejel darilo. Kot vsako leto bodo namreč tudi v prihajajočem veselem decembru obdarili več kot 600 otrok, rojenih v obdobju od 1.1.2014 do 31.12.2020, za kar v proračunu načrtujejo 5.200 evrov. “Morda, če bodo epidemiološke razmere dopuščale, bomo pripravili prihod božička in še kakšno aktivnost v sodelovanju s knjižnico,” je še dodal lenarški župan.