Po dveh letih omejevalnih ukrepov se je letos vrnilo kresovanje. V Mariboru in okolici so odmevnejše lokacije kresovanj mariborsko Pohorje, Ptuj, Ruše, Malečnik, Slivnica, Hoče, Miklavž na Dravskem polju, Lovrenc na Pohorju in Ormož. Kresovanja so večinoma brezplačna, ponekod je poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo ter glasbeni program.

Ruško kresovanje se je vrnilo na staro lokacijo

Potem ko je v preteklosti pred gasilskim domom na Smolniku že potekalo tradicionalno kresovanje, so v Mladinskem društvu Ruše v srcu letos znova obudili to tradicijo.

V Mladinskem društvu Ruše v srcu so se odločili, da v času letošnjih prvomajskih praznikov znova obudijo kresovanje pred gasilskim domom na Smolniku, kjer so v preteklosti prostovoljni gasilci organizirali tradicionalno kresovanje.

Uradni del programa se je začel ob 16.00 uri, z ročnim postavljanjem majskega drevesa. Pripravljen je bil tudi otroški program. Ob 20.00 uri se je uradno začela veselica s skupino Gadi in Dejan Dogaja bandom. Vmes so po Smolniku organizirali še pohod z baklami. Kmalu po deveti je zagorel kres, na katerem je bilo prisotnih veliko ljudi.