Slovenskemu projektu Vseslovensko petje s srci so se letos že drugič priključili otroci in vzgojiteljice Vrtca Lenart. Kot je povedala vzgojiteljica Nataša Rodeš, je omenjeni projekt v Sloveniji letos potekal že petič. Njegov namen je s petjem povezati vse generacije, vse družbene sloje ter ohranjati in spodbujati petje slovenskih pesmi.

Vseh sodelujočih je bilo kar 487

“K sodelovanju smo povabili še uporabnike Varstveno delovnega centra Polž, stanovalce Doma sv. Lenarta in zaposlene v Zdravstvenem domu Lenart, učence prve triade ter oddelkov z nižjim izobrazbenim standardom z učitelji iz Osnovne šole Lenart. Pridružili so se tudi mimoidoči, starši in Darja Ornik iz Občine Lenart, ki je sodelovala pri našem projektu. Vseh sodelujočih je bilo okrog 487.”

Kot so še sporočili iz lenarškega vrtca, sta se jim pridružila tudi starša glasbenika Peter Šenekar in Denis Čuček. Zdravljico je zapela vzgojiteljica Irena Sabler, Peter in Denis sta ob zvokih kitar zapela: Drežniško, Naša četica koraka, Katarina Barbara, Maček Muri, Huda mravljica, za konec pa Samo milijon nas je. “Veseli smo, da se je našemu povabilu odzval starš Sandi Kolarič, ki je vso dogajanje ujel v kamero.”

Po izvedbi lenarškega Vseslovenskega petja s srci 2022 se je odzvala Matea Brečko, idejni vodja projekta. Zapisala je naslednje: »Iskrena zahvala za ta dogodek. Naši mladi ljudje so naša prihodnost. Skupaj lahko vplivamo, da bodo imeli naš jezik in kulturo, da bodo ostajali doma in cenili svoje korenine. Skupaj z njimi pa vplivamo tudi na njihove starše. Znova ste vsi skupaj opravili z odliko. Prosim, če prenesete zahvalo vsem sodelujočim, tudi občini.«

Želijo si, da bi naslednje leto v projektu sodelovali vsi občani

Vrtec Lenart se je projektu prvič pridružil lansko leto, ko je bila njegova izvedba zaradi epidemiološke situacije nekoliko okrnjena. “Lani smo morali peti v mehurčkih, poleg tega se nam zunanji sodelujoči niso mogli pridružiti v krogu, temveč so z nami sodelovali na drugi strani ograje. Bilo nas je tudi manj,” nam je še povedala Rodeševa in dodala, da imajo za prihodnje leto v povezavi s projektom smele načrte: “Naslednje leto bomo k sodelovanju povabili tudi Občino Lenart in dogodek organizirali v mestnem parku, kjer se nam bodo lahko pridružili vsi občani. Glede na to, da bo 23. april nedelja, bomo to zagotovo lahko uresničili.”