Ljubitelje knjig vabijo, da jih obiščejo na Rotovškem in Glavnem trgu.

Bibliobus, potujoča enota Mariborske knjižnice, ki že od leta 1974 obiskuje številne kraje na mariborskem območju ter v sosednjih občinah, je danes na v centru mesta Maribor.

»Pridite, ne bo vam žal«

Ljubitelje knjig in dobre volje vabijo, da jih obiščejo na Rotovškem in Glavnem trgu. Na Facebook strani so tudi zapisali: »Tu se dogajalo, iskrilo, se lovilo in igralo, tekalo in se smejalo, pelo ‘Moj Maribor je tak fejst nor’, hihitalo pod šelestečimi krošnjami, med lutkami v starem lutkovnem gledališču…in še, in še bi lahko naštevali. 🙂 Pridite, ne bo vam žal, kjerkoli na teh mestih boste, bo prav.«

Praznovanje 70-letnice delovanja

Sicer pa Mariborska knjižnica na Rotovškem trgu znova pripravlja Dan Mariborske knjižnice, ki je tokrat praznično obarvan, saj ustanova praznuje 70-letnico delovanja. Ob vseh dopoldanskih dogodkih bodo njihovi člani ta dan knjižnične dolgove in članarino v njihovih knjižnicah ob vračilu gradiva lahko poravnali s polovičnim zneskom.

Tek v znak podpore knjižnici

Dogodek bodo začeli s tradicionalnim rekreativnim tekom v znak podpore knjižnici. Organizatorji želijo ob okrogli obletnici simbolično zbrati vsaj sedemdeset tekačev, ki bodo pretekli sedem kilometrov dolgo pot, od Rotovškega trga do Dravskih elektrarn na Obrežni ulici in nazaj. Večji del poti bo potekal po slikoviti makadamski in neprometni poti ob Dravi. Program bodo nadaljevali z glasbenim gostom Zoranom Predinom ter lutkovno predstavo Pavliha in razstavo 11 let – 11 lokacij, vse dopoldne pa se bo dogajalo tudi na stojnicah, kjer bo mogoče dobiti vstopnice za Noč Drame SNG Maribor, ki bo 15. junija, na voljo bo Igroteka, svoj program bo predstavil Izum, tam bodo tudi predstavniki Lutkovnega gledališča Maribor. Na Rotovškem trgu bodo potekale tudi delavnice in ustvarjalnice za otroke, ob 11. uri pa bosta zbrane nagovorila direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak in župan Saša Arsenovič.