TikTok je znan po svojih nenavadnih trendih, povezanih s hrano. Za vas smo izbrskali nekaj poletnih prigrizkov, ki jih lahko poskusite tudi v Sloveniji. Morda pa med navidezno čudnimi kombinacijami odkrijete nekaj, kar vas bo navdušilo. Si drznete poskusiti?

Lubenica z gorčico

Lubenica in gorčica je najbrž najpopularnejši TikTok trend, ki vključuje hrano. Priljubljenega ga je naredila predvsem svetovno znana pevka Lizzo. Ta nad kombinacijo ni bila najbolj navdušena, ampak v videu je izgledalo, kot da nenavadnega prigrizka kar ne more odložiti. Zanimivo kombinacijo je preizkusilo že na tisoče ljudi. Nekateri nanj prisegajo, drugi pravijo, da je ogabna in da pokvari čisto dobro lubenico.

@lizzo #stitch with @yayayayummy ♬ original sound – lizzo

“Zdrava verzija kokakole”

Zdrava verzija kokakole se bi naj naredila na naslednji način: V kozarec se da več kock ledu, malo balzamičnega kisa in veliko mineralne vode – razmerje balzamičnega kisa z mineralno vodo bi moralo biti vsaj 1:4, ampak “TikTok recepti” običajno niso preveč natančni. Večina tistih, ki je recept preizkusila, sicer pravi, da čim več mineralne vode dodate, bolje je. Najbolje je uporabiti mineralno vodo z okusom, na primer z okusom limone. Ponovno se najde kar precej ljudi, ki jim recept ni bil všeč in prav tako veliko ljudi, ki je v njem uživalo. Medtem so se nekateri opredelili, da ni slabo, ampak ni nekaj, kar bi pili namesto kokakole, čeprav je bolj zdravo.

@healthylittlepeach A healthy version of a coke🤯. Saw from @Amanda Jones #healthycoke #balsamicvinegar ♬ original sound – Ashley McCrary- Mac

Kumarica in sladkor

Ta trend je tako kot lubenica in gorčica družbeno omrežje poplavil lansko poletje. Toda ta kombinacija ima veliko več ljubiteljev. Trend se je sicer razširil zaradi ljubezni znane pevke Selene Gomez do kumaric. Veliko navdušencev nad noro kombinacijo pravi, da ima okus po lubenici, zaradi česar jim je tudi všeč.

@shiv_sewlal How did I not know this?! (Credit: @sophielyuik ♬ Never Forget You – Noisettes

Naravni kosmiči

“Nature’s cereal” je starejši TikTok trend, ki pa je zelo priljubljen pri večini TikTok uporabnikov. Marsikdo se je namreč TikToku zahvalil, da je recept odkril, saj naj bi sedaj “naravne kosmiče” jedli redno. Gre za zdrav zajtrk, ki bi naj pomagal tudi pri prebavi. Najpogosteje gre za kombinacijo borovnic, robid in granatnega jabolka z ledom in kokosovim mlekom. Toda uporabniki na TikToku uporabljajo različne kombinacije sadja, zelo popularne so tudi maline. Sadje se po potrebi nareže, nato se mu doda led. Na koncu se polije z vodo in “kosmiči” so pripravljeni!

@tommywinkler Reply to @pez167 bringing this back😌 #foodtok #naturescereal #kingofcrunch #fruit ♬ original sound – The Food Guy