Včasih za pristna doživetja ni treba daleč. Le nekaj ulic stran, kjer vas v vašem najbližjem Jagru čakajo številne dobrote lokalnih ponudnikov, s katerimi si lahko privoščite pravo kulinarično potovanje po Sloveniji, ki vam lahko polepša popoldan, poskrbi za kakovostno preživet družinski čas ali pa vam služi celo kot izhodišče za zelo inovativen romantični zmenek.

Ponudba kakovostnih slovenskih izdelkov je v Jagrovih trgovinah zares obsežna, izdelke pa lahko tako v katalogih kot na policah prepoznate po modri oznaki v obliki romba s stiliziranim Triglavom, napisom Slovenija zame in rdečo kljukico.

Po dobrote s kmetij kar v najbližji Jager

Med izdelki se najde tudi veliko dobrot, ki prihajajo s slovenskih kmetij in lahko ponudijo pravo gurmansko razvajanje. Tako ne smete pozabiti pokusiti domačega sira z zelenim poprom Kmetije Krklec po ceni 8,99 evra na kilogram, fine domače sladke skute Kmetije Flis za 4,49 evra na kilogram ter res okusnih sadnih jogurtov Kmetije Flis za 0,99 evra.

Ponudba lokalnih, sezonskih slovenskih izdelkov je v Jagrovih trgovinah vselej osupljiva. Preverite jo v najbližji trgovini ali kar v katalogu na naslednji spletni strani.

Če pobrskate po Jagrovi ponudbi sirov, boste brez dvoma našli še kakšnega, ki prihaja s slovenske kmetije in se lahko pohvali s kakšnim zanimivim dodatkom. Tako si lahko že samo s slovenskimi siri pripravite okusno in kakovostno pokušino!

Mesnine za »dušo pogret’«

Da o slovenskih mesninah niti ne govorimo … Vaše brbončice bo gotovo navdušila suha salama MIP po ceni 5,99 evra na pakiranje, preizkusite pa tudi postreženo Krasovo prešano slanino za 10,99 evra na kilogram.

Pravi pokušini pritiče svež, hrustljav kruh, ki ga najdete v Jagrovi pekarni – nam se sline cenijo predvsem ob ročno delanem ajdovem kruhu z orehi, ki vsebuje kar 20 % orehov ter se lahko pohvali s posebnim pristnim okusom po ajdi in orehih – ta teden ga v Jagru najdete še prav posebej ugodno, po ceni 1,99 evra. Okusna izbira sta tudi kruh stoletnik s semeni ter pirin stoletnik s chio, ki ju dobite postrežena za 3,39 evra.

Domače, sladko in sočno

Nič ne kliče »domače« tako zelo kot pravi slovenski skutin zavitek – ja, tudi tega dobite v Jagru in si z njim pogrejete telo in dušo. V Jagrovi pekarni ga najdete za 1,59 evra! Če ste bolj sladkosnedi, pa ob zavitku kupite še okusen ptujski krof z borovničevim nadevom za 0,75 evra.

K domači gurmanski pojedini se prileže tudi kuhano jajce ali dve in verjemite, da je okus domačih svežih kokošjih jajc povsem drugačen od tistih uvoženih. Preizkusite kokošja jajca KZ Laško, ki jih lahko kupite za 1,19 evra.

Da vse skupaj uravnotežite, nikakor ne sme manjkati sadje – posezite po lokalnem in sezonskem ter si privoščite slovenska jabolka zlati delišes za 8,49 evra na 8-kilogramski zaboj. Pa je del ozimnice že nared!

Če vaši pojedini dodate še škrnicelj pečenih kostanjev (ki jih prav tako že najdete v Jagru) in kozarec sladkega slovenskega mošta … bo jesenski popoldan popoln!