Lajfstajl

S preprostim trikom za shranjevanje kruha bo ostal svež vsaj dvakrat dlje

Uredništvo , 01.12.23 ob 20:29

Ste že slišali za trik za shranjevanje kruha, ki je postal prava spletna senzacija?

S preprostim trikom za shranjevanje kruha bo ostal svež vsaj dvakrat dlje

Uporabnica TikToka Sammar Charif je delila nasvet o shranjevanju kruha, ki je postal prava spletna senzacija. Pravi, da ne uporablja posode za kruh, temveč ga hrani v mikrovalovni pečici.

Kruh naj bi ostal mehak in brez plesni

Zaradi inflacije je še toliko bolj pomembno, da čim manj hrane vržemo stran, zato je vsak trik za shranjevane hrane dandanes dobrodošel. Viralen je postal trik uporabnice TikToka, ki pravi, da mikrovalavno pečico uporablja za shranjevanje kruha, saj naj bi ohranjala svežino. Pravi, da jo imajo ljudje za čudakinjo, vendar gre za preprosto resnico, kruh naj bi tam ostal svež dvakrat dlje.

“Temu kruhu je rok uporabe potekel pred kakšnim tednom in pol in ni niti malo spesnivil,” je dejala in dodala, da ji zdrži tudi do tri tedne. Številni ljudje so pod posnetkom komentirali, da bodo začeli sedaj kruh shranjevati v mikrovalovki. Mnogi pravijo, da to že počnejo, da jim hišne živali ne morejo do kruha. Vendar ob tem opažajo, da kruh tam ostane mehak in brez plesni.

Gre sicer za nepreverjeno metodo, ki je postala spletna senzacija. Strokovnjaki pravijo, da je kruh najbolje shranjevati pri sobni temperaturi v suhem, temnem prostoru, pri približno 20 stopinjah Celzija. Priporočajo uporabo zračno neprepustne vrečke ali škatle za kruh, da preprečite prekomerno izgubo vlage, vendar se izogibajte plastičnim vrečkam, saj lahko pospešijo plesnivost. Če je kruh že v plastični embalaži, ga premestite v papirnato vrečko ali škatlo za kruh.