Na izbranih Petrol bencinskih servisih in eShopu, bodo na voljo steklenke Glassy Classy, ki jih je Rotary Slovenija skupaj s Steklarno Hrastnik predstavil lani s ciljem, da Slovenija v petih letih postane prva država na svetu brez uporabe plastenk za enkratno uporabo.

Od vsakega nakupa steklenke bo Petrol namenil donacijo 2,5 eur za program Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije. Namen programa je poskrbeti za nadarjene mlade športnike, ki zaradi različnih vzrokov nimajo dovolj sredstev za športno udejstvovanje.

Glassy Classy prvi korak za lepšo prihodnost

V Petrolu so zavezani k trajnosti, tako ekonomski, družbeni kot okoljski. Zato so z veseljem pristopili k partnerstvu z OKS in Rotary Slovenija, saj lahko na navdihujoč način zmanjšajo uporabo plastenk za vodo ter obenem zbirajo sredstva za dober namen. Projekt Glassy Classy so zaradi svoje dobrodelnosti podprli tudi številni športniki, med njimi so ambasadorji Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Žan Kranjec, Žan Košir in drugi.

»Veseli nas, da se k iniciativi za svet brez plastike pridružuje vse več partnerjev. Svet lahko na bolje spremenimo le z lastnim zgledom in nakup steklenke Glassy Classy je lahko prvi korak v lepšo, čistejšo in bolj zdravo prihodnost,« je poudaril Iztok Seljak, konceptualni vodja projekta in guverner Distrikta 1912.

Uporabnikom steklenk Glassy Classy je v manj kot letu dni uspelo zmanjšati odpad plastenk za kar 10 %. S triletno uporabo slovenske steklenke pa lahko uporabniki zmanjšajo ogljični odtis proizvodnje embalaže za kar 98 %.