11. oktobra, se pričenja Teden restavracij, ki bo trajal vse do nedelje, 20. oktobra. Gre za projekt kjer v izbranih slovenskih restavracijah, kar 100 jih v projektu sodeluje to jesen, obiskovalci lahko okušajo vrhunsko slovensko kulinariko. Restavracije ponujajo menije po enotni ceni 19 evrov. Vse sodelujoče najdete TUKAJ.

V Mariboru v projektu sodeluje osem restavracij

Rožmarin

Ob tednu restavracij je vsak dan namenjenih 50 sedežev. Rezarvacija je obveza na telefonski številki 031/388-179 ali [email protected]. Cena vinske spremljave s tremi kozarci vina je 9 evrov.

Meni:
Pozdrav iz kuhinje
Fermentirana rabarbara, lardo, bučni mousse, bučnice
Bisque, jurčkova espuma, masleni jurčki, zeliščno olje
Morski list, konfitirana rdeča hruška, ješprenjček in korenček
Goveja lička, ajda in zeleno jabolko, rdeče zelje, demi glace
Jabolčni tarte, sladoled bučnega olja

Restavracija Sedem

V restavraciji Sedem ni omejenih mest, je pa prav tako potrebna rezervacija na 02/621-1412 ali [email protected].

Mesni meni
Pozdrav iz kuhinje: ajda, kisla smetana, drobnjak, soda paradižnika
Karpačo zelenega paradižnika, kozja skuta, bazilika
Zeliščni arancini z lardom, paradižnik, olivno olje
Paradižnikov sorbet z meto
Goveji vrat pečen na rjavem maslu, štrukelj, krema paradižnika, čips paradižnika

Ribji meni
Pozdrav iz kuhinje: ajda, kisla smetana, drobnjak, soda paradižnika
Karpačo zelenega paradižnika, kozja skuta, bazilika
Zeliščni arancini, sipa, paradižnik, olivno olje
Paradižnikov sorbet z meto
Pečen file brancina, brancinov tatar, krompirjev cmok, paradižnik, ribja omaka

Gostilna Maribor

Za menije je vsak dan namenjenih 60 sedežev. Rezervacija na telefonski 031/565-565 ali [email protected]. Cena vinske spremljave s 3 kozarci vina je devet evrov.

Meni:
Pozdrav iz kuhinje
Mariniran telečji jezik s hrenovo peno, motovilcem, balzamičnim kisom in granatnim jabolkom
Rahlo dimljen losos s hrenovo peno, motovilcem, balzamičnim kisom
Kremna kostanjeva juha, pesto bučnih semen in rdeči poper
Počasi pečemo račje bedro z jurčkovim kipnikom, krema rdečega zelja s hruško in ožgano pomarančo
ali
File velikega smuča v testu, 2 x muškatna buča, ohrovt, rdeča pesa in slani kostanji
Čokoladni brownie s kavno kremo, čokoladna pena, lešnikov drobljenec in gozdni sadeži

Steakhouse Rožmarin

Za menije ne voljo 50 sedežev. Rezervacija na 031/388-179 ali [email protected]. Cena vinske spremljave s tremi kozarci vina je deset evrov.

Meni
Pozdrav iz kuhinje
Surf’n’Turf, kostanjev drobljenec, aioli s pečeno jabolko
Bisque, jurčkova espuma, zeliščno olje
File lososa, miso espuma, biskvit s koprcem
ali
Roast Beef, krompirjeva tortica, jesenska buča, demi glace omaka
Mango, bela čokolada, riž

City Terasa

Za menije tedna restavracij je vsak dan namenjenih 30 sedežev za posamezni termin. Rezervacije na 02/292-7002 ali [email protected]. Cena vinske spremljave s tremi kozarci vina je 12 evrov.

Meni
Pozdrav iz kuhinje: kruh in črni tartuf
Jadranski ligenj, koruza, kraljeva kozica, panceta, krema svežih dagnjev, paški sir
Hrustljava kocka pohorskega goveda, jurčkov sufle, ajda, buča, dijonska gorčica
Temna čokolada, buča maslenka, mascarpone, juha mlečne čokolade

Gostilna Lešnik

V gostilni Lešnik prav tako ni omejenih mest, je pa obvezna rezervacija na številko 02/471-2322 ali [email protected]. Cena vinske spremljave s štirimi kozarci vina je 15 evrov.

Mesni meni
Pozdrav iz kuhinje
Pastinakova juha z žafranovo peno
Telečji vrat, ocvrtek telečje krače, buča, suhe slive
Skutna torta, flambirana jabolka, mandlji

Ribji meni
Pozdrav iz kuhinje
Pastinakova juha z žafranovo peno
Hobotnica, paradižnik, polenta, bob
Skutna torta, flambirana jabolka, mandlji

Fudo

Ni omejenih mest, je pa potrebna restavracija na 059/143-576 ali [email protected].

Mesni meni 
Pozdrav iz kuhinje: cvetačni arancin, krema kozjega sira, figova marmelada
Buča, ingver, kokos
Piščančja ruladica, špinača, miso koleraba, rdeča pesa
Govedina, rizling, ajdova kaša, shiitake gobe

Ribji meni 
Pozdrav iz kuhinje: cvetačni arancin, krema kozjega sira, figova marmelada
Buča, ingver, kokos
Njoki, špinača, peteršiljevo olje, čips
Brancin, bob, korenje, bučke, črna leča, ribji fond

Vege meni
Pozdrav iz kuhinje: cvetačni arancin, krema kozjega sira, figova marmelada
Buča, ingver, kokos
Njoki, špinača, peteršiljevo olje, čips
Krompirjevi ocvrtki s pehtranom, bob, korenje, bučke, črna leča, zelenjavni fond

Restavracija Mak

Za menije je vsak dan namenjenih 20 sedežev na posamezni termin. Rezervacija je obvezna na telefonski številki 02/620-0053. Cena vinske spremljave s štirimi kozarci vina je 20 evrov.

Meni

Gospod beli
Gospod vijolični
Gospod rjavi
Gospod modri-plavi