Anketa, opravljena v Veliki Britaniji, je pokazala, da so pari, ki spijo goli, bolj srečni. Preverite še preostale prednosti golega spanja.

Raziskovalci Univerze v Stanfordu, so s pomočjo opravljene raziskave prišli do zaključka, da lahko golo spanje človeka pomladi. Spanje ohranja človeka zdravega, ker se v telesu sprošča spalni hormon melatonin, ki med drugim deluje proti rakastim celicam. Sicer pa spalni hormon deluje tudi proti snovem, ki napadajo celice in sprožijo njihovo staranje. Melatonin se sprošča v temi in če spimo goli, se pomlajevalni učinek dodatno okrepi.

Izboljša razmerje

Znanstveniki, ki raziskujejo spanje so mnenja, da golo spanje poveča libido. Poleg tega se lahko odnos s partnerjem z intimnostjo in medsebojnim stikom še dodatno okrepi.

Način preprečevanja infekcij

Brez oblačil koža diha, prav tako ne pride do drgnjenja in draženja kože, ki jih lahko povzročijo oblačila. Ko koža diha se poveča cirkulacija. Pri ženkah lahko izboljša zdravje nožnice, saj nižje temperature zmanjšajo tveganje za razvoj glivičnih ali bakterijskih okužb.

Metoda hujšanja

Telesna temperatura se med spanjem praviloma zniža, kar sproži kurjenje maščob, da bi bilo telo pred prenizko temperaturo zaščiteno. Postopek sprožijo možgani, natančneje hipotalamus, ki uravnava telesno temperaturo. Spanje v pižami ali drugih oblačili ta učinek zmanjša.

Zmanjša stres

Ob dotiku kože drugega človeka se sproža hormon oksitocin, kar ima pomirjujoč učinek. Poleg tega se ob tem zmanjša količina stresnega hormona kortizol, kar prav tako vodi v boljše razpoloženje.