Na ameriške trge za božič prihaja pijača Safety shot, ki lahko prepolovi količino alkohola v krvi v samo 30 minutah. Gre za prvo pijačo te vrste, ki obljublja, da vas bo streznila v eni uri in preprečila mačka. Podjetje napoveduje, da odpirajo cel nov trg pijač.

Katere ”čudežne” sestavine ima?

Safety Shot je bil narejen v sodelovanju z zdravnikom s Floride, ki trdi, da je “prva patentirana pijača na Zemlji”, ki ublaži mačka tako, da v samo 30 minutah prepolovi vsebnost alkohola v krvi. Za pijačo stoji wellness podjetje Jupiter Wellness, s katerega so sporočili, da Safety Shot dramatično zmanjša občutke alkoholne zastrupitve – vključno s pomanjkanjem osredotočenosti in počasnim gibanjem ter mačkom.

Pijača se bo prodajala v elegantnih pločevinkah, ena bo stala 4,99 $ (4.56 €). Ni še povsem jasno, kaj točno pijača vsebuje, navajajo samo, da gre za vitamine in nootropike – bioaktivne spojine za izboljšanje nevrokognitivnih sposobnosti

Spiti jo morate takoj, ko nehate pili alkohol

Pijačo bi morali zaužiti takoj, ko nehate piti alkohol, nakar bo pomagala pospešiti razgradnjo alkohola v krvi, hkrati pa oblikuje zaščitni ščit okoli stene želodca, kar omejuje količino alkohola, ki se absorbira. To pa naj bi omejilo vpliv alkohola na centralni živčni sistem. Ko alkohol vstopi v celo, se namreč veže na nevrotransmiterje, ki zavirajo komunikacijo, kar vodi do upočasnjene možganske aktivnosti. Safety shot naj bi znova zagnal aktivnost centralnega živčnega sistema, kar omogoča jasnejše razmišljanje.

“Obsežna kombinacija mineralov in sestavin” izdelka pa naj bi zmanjšala dehidracijo.

Nova kategorija pijače, kdaj pa se bo razširila k nam?

Študija izdelka, objavljena prejšnji mesec, je raziskovala vpliv na prostovoljce, ki so jim eno uro stregli alkohol, nato pa so jih prosili, naj ga nehajo piti. Udeležencem so nato z alkotestom izmerili vsebnost alkohola v krvi in eno skupino prosili, naj spije Safety shot. Količina alkohola se je pri kontrolni skupini, ki je spila Safety shot, bistveno zmanjšala, celo do sedemkrat.

Podjetje napoveduje, da bo Safety Shot postal uspešnica in ustvaril novo kategorijo v industriji pijač. Pijača bo od prvega tedna decembra na voljo za nakup na njegovi spletni strani in Amazonu. Kaj pravite, lahko kaj podobnega kmalu pričakujemo pri nas?