Končno so pred vrati prazniki in če imate občutek, da vam je letos praznično vzdušje malce pobegnilo, vas lahko potolažimo, da imate še dovolj časa, da si ga pričarate. Recimo tako, da se sprehodite po najbližjem Jagru in si naberete idej za božično-novoletno okrasitev vašega doma ter praznični meni za prihajajoče gostije.

Prazniki prinašajo priložnost, da se zberemo v krogu najožjih in obudimo naše običaje, med katere gotovo sodijo tradicionalne božične pojedine, pršut, potica, francoska solata, biftek, penina …

Postavite praznično mizo eno stopničko višje

Kaj pa, če bi letos vso uveljavljeno klasiko malce nadgradili in ob vsem tem gostom ponudili še kaj nepričakovanega? Nekaj, o čemer bodo govorili še dolgo, nekaj, česar se bodo spominjali še prihodnje praznike in nekaj, kar ima potencial, da se spremeni v samo vašo praznično tradicijo!

Skupaj z Jagrom smo tako za vas pripravili 7 idej za nadgradnjo vaše praznične mize, seveda pa smo na koncu poskrbeli tudi za vaš praznični nakupovalni seznam vseh izdelkov, brez katerih praznične mize preprosto ni. Katero od 7 idej boste uporabili?

1. Mini kebab kanapeji

No, teh gotovo še nikdar niste postregli. Verjemite, da bodo ujeli poglede in navdušili vse goste! Idejo uporabite, če boste pripravljali obložene kruhke, pri čemer enemu delu kanapejev namesto suhih mesnin ali dimljenega lososa raje dodajte doma narejeno omako iz kečapa in majoneze, rezino solate ter pečene koščke piščančjega kebaba Perutnine Ptuj, ki jih v najbližjem Jagru najdete za 4,87 evra.

2. Sirna nabodalca

Lani smo med prazniki pripravljali sirno ploščo, zato se letos ne bomo ponavljali. A ker imamo sire tako zelo radi, smo našli drugo idejo, ki je med gosti še bolj priljubljena. Sirna nabodalca!

Sprehodite se po vašem najbližjem Jagru in naberite vsaj tri vrste poljubnih sirov – brie President za 2,49 evra, mladi sirček Kmetije Flis za 2,79 evra, edamec za 8,99 evra na kilogram

Izbira je velika! Nabavite še lesena nabodala, nato sirčke narežite na približno enake kose ter na vsako nabodalo nataknite po en kos vsakega od sirov. Nabodala postavite v visok steklen kozarec in postavite na sredo praznične mize!

3. Caprese deska

Vnesite v praznike malce poletnega vzdušja in pripravite svežo caprese desko. Kaj potrebujete? Le mozzarello Paladin za 2,79 evra ter češnjeve paradižnike za 1,49 evra, po želji pa še svežo ali sušeno baziliko in nekaj kapljic olivnega olja.

Mozzarello razrežite, paradižničke pa umijte in po želji prepolovite. Oblikujte v krog, tako da se mozzarella in paradižnik izmenjujeta, potresite z baziliko in pokapljajte z olivnim oljem.

Po želji lahko mozzarello in paradižničke postavite tudi v obliko zakrivljene sladkorne palice, tako da bo vaša caprese deska v prazničnih barvah in praznični obliki!

4. Viralna maslena deska

Če se radi sprehajate po socialnih omrežjih, ste pred nekaj meseci gotovo zasledili viralno masleno desko, ki je letos nadomestila sirne deske.

Za kaj gre? Zelo preprosto! Za čisto leseno desko, na katero na debelo namažemo poljubno maslo, ki ga nato obložimo z dobrotami po želji – suhimi paradižniki, orehi, pistacijami, začimbami, pestom …

Ideja za pripravo maslene deske je kot nalašč za novoletne pogostitve, ko na naše mize zaradi bifteka že tako ali tako postavimo maslo. Letos ga postrezite v obliki maslene deske in navdušite goste! Za božanski masleni okus izberite maslo Burro Bavarese za 2,49 evra ali slovensko maslo Pomurskih mlekarn za 3,29 evra.

5. Pridih eksotike

Na praznični mizi prevladujejo nekoliko težja živila, zato ponudbo poživite z malce sveže eksotike. Svež Jagrov tedenski katalog namiguje prav to, saj boste v tem tednu v Jagrovih trgovinah našli zanimivo ponudbo eksotičnega sadja, ki lahko čudovito popestri vašo praznično mizo.

Ananas za 0,99 evra, papaja za 3,99 evra na kilogram, mango za 2,99 evra na kilogram, liči za 3,99 evra na kilogram

6. Alternativa mesu

V času, ko se kot družba zavedamo posledic podnebnih sprememb in opozarjamo na nujo po zmanjšanju količine zaužitega mesa, lahko delček tega vnesete tudi na praznično mizo. Še posebej, če kdo od vaših gostov mesa ne uživa.

V Jagrovih trgovinah boste našli številne okusne veganske in vegetarijanske izdelke, lahko pa se z osnovnimi sestavinami kot so leča, čičerika in podobno, poigrate tudi sami in ustvarite novo vegansko praznično dobroto.

Če se odločite za to idejo, vam iz srca priporočamo lečin tatarec, ki je za izdelavo res preprost, navdušil pa bo še tako zagrizene mesojedce! Za recept pobrskajte po spletu in izberite sebi ljubega.

7. Pikanten pečen krompirček

Pikanten krompirček je lahko odličen prigrizek za prve minute vašega praznovanja, ko se z vašimi najdražjimi še zbirate in je še prehitro za postrežbo nečesa bolj konkretnega.

Hkrati se s pripravo pikantnega krompirčka izognete strežbi čipsa in drugih slanih pakiranih izdelkov, s čimer pokažete, da ste gostitelj, ki ste pomislili na prav vse od A do Ž!

V resnici je priprava neverjetno preprosta … V Jagru nabavite rebrasti pommes frites za peko v pečici za 1,99 evra po paketu. Krompirček nato denete na pladenj in izdatno potresete z domačo mešanico začimb, v katero zmešate dimljeno papriko, malce čilija v prahu, po želji pa tudi rožmarin, origano, sušeno baziliko ali kaj drugega.

Krompirček specite, vsakič, ko ga na pladnju malce pretresete, pa mu znova dodajte malce začimbne mešanice. Po peki preverite, ali ste zadovoljni z okusom in če je prešibek, ga na koncu v začimbni mešanici kar povaljajte. Verjemite, vaš pikanten pečen krompirček bo hit zabave!

Klasika, ki ne sme manjkati

Ob branju naših idej ste gotovo začeli v mislih že sestavljati svojo praznično mizo. Da bodo sestavine na njej zares kakovostne in predvsem okusne, se ponje odpravite v vaš najbližji Jager, kjer vas za pripravo bogate praznične mize, ki se bo kar šibila od vseh dobrot, čaka vse, kar potrebujete.

Praznično obarvano ponudbo si lahko ogledate v svežem Jagrovem tedenskem katalogu na spletni strani Trgovin Jager ali kar v fizičnem katalogu, ki ste ga prejeli na svoj dom.

Čakajo vas tatarski biftek, sveže pripravljen v Jagrovi mesnici za 19,99 evra na kilogram, penine vseh vrst, pri čemer ob nakupu Srebrne radgonske penine za 5,99 evra dobite še lokavski pršut narezek 100 gramov gratis, toast po kar 30 % nižji ceni, orehovo potico, kraški pršut, praznični cimetov kolač, kremno praznično pecivo, mešanico za francosko solato ….

Pa dober tek!