V sredo, 15. novembra 2023, ob 18. uri bo v Mestni knjigarni Maribor, Mihaela Margan Kocbek predstavljala svojo novo knjigo Moja bučna kuhinja. Avtorica nas vodi skozi bogato zgodovino bučnega olja ter nas nauči, kako ga pravilno pripravljati in uporabljati. V knjigi je zbrala preproste, a koristne recepte, v katerih pa ne nastopa le bučno olje, temveč tudi raznovrstne buče in njihovo seme.
Miša Margan Kocbek ima veliko vlog. Kot sanjsko žensko smo jo spoznali v resničnostnem šovu, beremo lahko njene novinarske prispevke in zapise na blogu, napisala je ljubezensko kriminalko Mesto prevar, njen najnovejši projekt pa je kuharska knjiga v kateri ima glavno vlogo bučno olje.
Prekmurski zaklad
Bučno olje je ponos vsakega Prekmurca in tam že od nekdaj kraljuje v vsaki kuhinji. V knjigi izvemo vse, kar nas je od nekdaj zanimalo o bučnem olju. Kako se ga pripravlja, uporablja in zakaj je tako zdravo. Avtorica nas poduči o bučah, Prekmurju, tradiciji stiskanja bučnega olja in seveda bogati zgodovini družine Kocbek, ki bučno olje proizvaja že skoraj 100 let.
Slane in sladke dobrote iz buč in bučnega olja
Obsežna knjiga kar prekipeva od slastnih receptov, ki bodo zadovoljili vse okuse. Naučili se boste ustvariti hrustljave predjedi, kremne juhe, živahne solate, razkošne glavne jedi, navihane priloge in odlične slaščice. Recepti so zelo pregledno napisani s sestavinami ob robu, da takoj vidimo, kaj potrebujemo.