Sredi vročinskega vala je priprava pečenega krompirja, piščanca in goveje juhe nepredstavljiva, saj si z dolgotrajno toplotno obdelavo še bolj segrejemo svoje stanovanje, težka in vroča hrana pa nam morda celo ne ustreza najbolj.

Najboljša rešitev so tako lahke poletne solate, pripravljene iz kvalitetne, lokalne zelenjave ali pridelkov našega vrta. Ampak … bodimo iskreni … tudi v poletnih dneh tu in tam zapaše kaj, kar ni solata. Kaj pa, če vam povemo, da je mogoče kuhati tako, da se pri tem v lastni kuhinji »ne skuhate«, hkrati pa bo ta kljub popolno pripravljenem obroku ostala skoraj povsem čista?

Ne, v mislih nimamo naročanja hrane iz bližnje restavracije, ampak novo kuhinjsko naložbo, ki vam bo olajšala poletja, kuhanje na dopustu v kampu, apartmaju ali navduševanje gostov na pikniku v naravi. 3 Jagrovi nepogrešljivi pripomočki. 3 naprave, ki vam lahko vsaka zase ali vse skupaj nadgradijo balkon ali domačo teraso in ju spremenijo v pravo letno kuhinjo. Na olju popečen krompirček, tortilje s piščancem na žaru, čevapčiči, pečena zelenjava, mehko pripravljena svinjska rebrca, pica … Za nič od tega v poletnih dneh ne potrebujete kuhinje, ampak le eno od 3 Jagrovih naprav. Naj vam predstavimo heroje letošnjega vročinskega vala!

Prenosni električni žar GRP100

Žar ponuja neskončen potencial za pripravo obrokov, ki nikakor ni omejen zgolj na pečenje mesa, pa vendar si lahko z njim poleti pripravite tudi to. Prenosni električni žar v poletnih dneh na balkonu ali domači terasi pričara vzdušje hitrega piknika brez tiste dolgotrajne priprave oglja, predgrevanja klasičnega žara in dolgega čiščenja.

Le vtičnica, gumbek za vklop in kosilo se pripravlja. Na žaru si lahko privoščite marsikaj – bogato obložene tople sendviče, tortilje s številnimi nadevi kot so natrgana svinjina, zelenjava z domačega vrta in kanček ene od številnih piknik omak, ki jih najdete v Jagru, popečena zelenjava z na žaru pečenimi hitrimi kvašenimi naan kruhki, popečen tofu s svežo zelenjavo, ribe, meso …

Prednost žara je njegova hitrost in neponovljiv okus, ki ga doda jedem, hkrati pa z uporabo prenosnega električnega žara v poletnih dneh vaši kuhinji prihranite dolgotrajno segrevanje pečice in uporabo številnih plošč na štedilniku. Če ga postavite na domač balkon ali teraso, pa bo celotna izkušnja še boljša!

Da o tem, kako preprosto lahko prenosni električni žar uporabite tudi na kampiranju, na morju ali na pikniku, niti ne govorimo! Električni žar GRP100 (dolžina kabla: 120 cm, moč: 1.100 W) lahko olajša vaše poletno kuhanje za 44,99 evra z Jagrovo kartico ugodnosti.

Pizza ponev brez sprijemanja ter keramična ponev

Te nepogrešljive Jagrove posode niso omejene le na pripravo pic, saj zmorejo veliko več – ker z njimi poleti redno kuhamo tudi sami, vam lahko zagotovimo, da zaradi svoje globine ponev brezhibno opravi cvrtje krompirčka, cvrtje piščančjih perutničk in bedrc, peko rib na olivnem olju, popekanje krompirčka, pripravo pašte s paradižnikovo omako in celo pripravo vrhunske kremne rižote z jurčki.

Ne pozabite v svežem katalogu preveriti še ugodne ponudbe oddelka z živili, kjer lahko nakupovalni voziček napolnite z izdelki, ki jih boste že v naslednjih dneh pripravili s pomočjo nove naprave!

Pri domišljiji in uporabi te ponve ni meja, njena najboljša lastnost pa je gotovo njena preprosta uporaba in možnost, da si z njo pomagamo na domačem balkonu ali domači terasi. Bodite pripravljeni na hitro končane obroke, saj se lahko ponev pohvali s 42-centimetrskim premerom, kar pomeni, da lahko vanjo spravite marsikaj, vse pa bo popečeno ali kuhano kot bi mignil. Če se odločite domač balkon nadgraditi z eno izmed električnih ponev, v njej preizkusite tudi pripravo napolitanske pice z kakovostno paradižnikovo omako, mozzarello in svežo baziliko. Mmmm … Popoln poletni obrok!

Pizza ponev brez sprijemanja dimenzij 42 x 9 cm je na Jagrovih oddelkih tehnike na voljo za 29,99 evra, izbirate pa lahko tudi med dvema keramičnima ponvamaponev dimenzij 42 x 7 cm dobite za 34,99 evra, ponev dimenzij 42 x 9 cm pa za 35,99 evra.

Električna podpeka pečica

Zadnja naprava v trojici Jagrovih poletnih herojev vam omogoča izkušnje gurmanskih, luksuznih obrokov, po katerih si boste še dolgo oblizovali prste. Način priprave v pečici za podpeko privede do izjemno sočnih obrokov polnega okusa. Hobotnica s krompirjem, meso s krompirjem in zelenjavo, rebrca, jagenjček, natrgana svinjina oziroma pulled pork, lignji … Možnosti je nešteto in morda je prav električna podpeka pečica tista pika na i, ki jo potrebujete letošnje poletje, da pripravite nepozabna kosila ali z njo navdušite goste.

Električna podpeka pečica M401TC s premerom 40 cm vas na Jagrovih oddelkih tehnike čaka za 99,99 evra, z Jagrovo kartico ugodnosti in 20 zbranimi točkami pa jo lahko dobite 40 % ceneje, torej za 59,99 evra!

Kdo bo vaš poletni rešitelj?

Katero izmed 3 Jagrovih naprav za preprostejšo pripravo poletnih kosil pa boste izbrali vi? Zaupajte nam! In ko jo izberete in se nanjo odpravite na Jagrov oddelek tehnike, ne pozabite v svežem katalogu preveriti še ugodne ponudbe oddelka z živili, kjer lahko nakupovalni voziček napolnite z izdelki, ki jih boste že v naslednjih dneh pripravili s pomočjo nove naprave! Napolitanska pica, hobotnica izpod peke, piščančje tortilje na žaru … Mmm …