Sanje so lahko zrcalo naših notranjih bojev, strahov in pričakovanj. Kača, ki se pojavi v sanjah, nosi številne simbole, odvisno od naših čustev in situacij, s katerimi se soočamo v resničnem življenju. Če sanjamo o divji kači, je to simbol negativnih čustev, kot so skrbi, strahovi in občutek izgube nadzora.

Pomen odvisen od scenarija sanj in barv kač

Mnogi so prepričani, da vsak scenarij s kačo nosi svoj pomen. Boj z njo tako lahko predstavlja odpor do sprememb ali boj z lastnimi občutki in odločitvami. Beg pred kačo odraža beg pred zastrašujočimi situacijami v resničnem življenju, ki nas preganjajo tudi v sanjah.

Napad ali ugriz kače lahko napovedujeta prihajajoče zahtevne situacije ali neprijetne težave, ki smo jih doslej ignorirali. Pljunek strupa pa simbolizira težave pri soočanju z negativnim okoljem ali »toksičnimi« odnosi.

Različne barve kače prinašajo dodatne razlage. Bela kača napoveduje nov začetek, medtem ko črna simbolizira strah pred neuspehom ali spoznanje lastnih napak. Rdeča kača opozarja na naraščajoče grožnje. Če vas ugrizne rdeča kača, vas sanje skušajo spomniti na resnost grožnje, ki ste ji izpostavljeni medtem pa zelena simbolizira osebno rast in pozitivne spremembe. Rumena kača je zelo protisloven simbol. Lahko simbolizira vašo pozitivno energijo in duhovno moč, lahko pa tudi opozorilo, da ste izpostavljeni zavisti in prevari.