Lajfstajl

FOTO in VIDEO: Spoznajte največjo zbirateljico Barbie lutk

Mitja Novak, 26.07.23 ob 19:23

Hollywoodska komična zgodba o Barbiki v režiji Grete Gerwig je prve dni predvajanja v ameriških kinodvoranah konec minulega tedna prinesla 155 milijonov dolarjev.

FOTO in VIDEO: Spoznajte največjo zbirateljico Barbie lutk

Izjemen uspeh filma Barbie, ki v kinodvoranah po svetu podira rekorde, je prinesel novo slavo Bettini Dorfmann iz Düsseldorfa, ki se ponaša z rekordno zbirko 18.000 teh plastičnih lutk. 62-letna Nemka, ki je z zbiranjem barbik začela pred 28 leti, je priznala, da ji je novi film všeč, v nekaj dneh pa ga je pogledala že dvakrat.

Dorfmann, ki svojo zbirko redno posoja muzejem ali nakupovalnim središčem, opaža, da je zanimanje za njene barbike v zadnjem tednu zelo poraslo.

Njeno zbirko je kot največjo na svetu že prepoznala Guinnessova knjiga rekordov, ob začetka predvajanja Barbike pa njeno delo prepoznavajo tudi številni ljubitelji teh lutk po svetu. Kot je dejala za francosko tiskovno agencijo AFP, je poskočil tudi interes javnosti za katalog vseh njenih barbik in nekaj kenov.

Dorfmann ima tudi “kliniko” za barbike, kjer ji lahko zaupate popravilo poškodovane lutke. To lahko stane od deset pa vse do 600 evrov, če gre za redek primerek barbike, še navaja AFP.

Hollywoodska komična zgodba o Barbiki v režiji Grete Gerwig je prve dni predvajanja v ameriških kinodvoranah konec minulega tedna prinesla 155 milijonov dolarjev, kar je rekord za film, ki ga je režirala ženska. Rekorde beleži tudi drugod po svetu.