Jabolka imajo izjemno pozitiven učinek na zdravje, saj znižujejo raven sladkorja v krvi, slab holesterol, pomagajo pa lahko celo pri diabetesu. Obstaja pa več razlogov, zakaj je za vas bolje, če jih ne olupite, preden jih pojeste. Zaradi prisotnosti pesticidov le poskrbite, da jih dobro umijete.

1. V olupkih je kar polovica pomembnih vlaknin

Eno povprečno veliko jabolko vsebuje kar 4,4 grama vlaknin, ki imajo pomembno vlogo pri prebavnih funkcijah in izločanju škodljivih snovi iz telesa. Če isto jabolko olupimo, ostane le še 2,1 grama vlaknin.

2. Z njimi gre tudi pomembna količina vitamina C

V neolupljenih jabolkih je kar 8,4 miligrama vitamina C, pri olupljenih jabolkih pa njegov delež pade na 6,4 miligrama. Tudi izguba tega vitamina je torej brez olupkov kar velika.

3. V olupkih je ursolna kislina, ki pomaga hujšati

Angleški raziskovalci so ugotovili, da ima ursolna kislina, ki se nahaja v olupku jabolka, naravno sposobnost, da pospešuje nastajanje mišične mase in poleg tega pomaga pri odpravi maščob.

Mišična masa se lahko z rednim uživanjem jabolk poveča za 15 odstotkov, medtem ko odvečno telesno maščobo ursolna kislina zmanjša tudi za polovico. Zato je tudi to dokaz, da jabolka pomagajo pri hujšanju, poroča 24.sata.hr.