Brazilka je rodila dvojčka, ki imata različna očeta. “Zelo sem bila presenečena nad rezultati testov očetovstva. Nisem vedela, da je kaj takega sploh mogoče,” je dejala mama dvojčkov. V rojstnem listu je naveden samo eden izmed moških, ki mlado mamo podpira in dvojčka pomaga vzgajati. 19-letnica je povedala, da je na isti dan spala z dvema moškima, ki sta oba biološka očeta njenih dvojčkov. Takoj po rojstvu dvojčkov je Brazilka poklicala enega moškega, za katerega je verjela, da je oče njenih otrok. Prosila ga je, naj naredi test očetovstva. A ta je pokazal, da je oče samo enega izmed dvojčkov, piše portal 24ur.

“Nato sem se spomnila, da sem ta dan imela spolne odnose še z enim moškim. Tudi njega sem prosila, naj naredi krvni test. Bil je pozitiven in bila sem zelo presenečena. Otroka sta si tudi zelo podobna. Sploh nisem vedela, da je kaj takšnega mogoče,” se svoje presenečenosti spomni mati danes 16 mesecev starih otrok. V rojstnem listu je kot oče obeh otrok še vedno naveden samo en moški. “On skrbi za oba otroka, mi zelo pomaga ter me podpira,” je dodala mlada mama.

Ginekolog dr. Tulio Jorge Franco, ki je primer obravnaval, je povedal, da je tovrstna nosečnost mogoča takrat, ko dva jajčeca oplodita različna moška. “Gre sicer za izjemno redek primer. Nisem si mislil, da ga bom kdaj obravnaval,” je povedal. Pojasnil je tudi, da je nosečnost potekala brez komplikacij ter da sta se otroka rodila zdrava in brez kakršnih koli težav, še navaja portal 24ur.