Veseli december, praznično vzdušje in živahno dogajanje za vse generacije in okuse prihaja tudi v Novo mesto.

Veseli december, praznično vzdušje in živahno dogajanje za vse generacije in okuse prihaja tudi v Novo mesto. Glavnina dogodkov se vrača na Glavni trg in bodo zaradi dokončanja obnove potekali od 21. do 31. 12. Na prenovljenem trgu vas pričakuje bogat adventni sejem in številne brezplačne prireditve s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem. Na Novem trgu pa bo za vse obiskovalce postavljeno veliko mestno drsališče.

Adventni sejem in nakupovanje v mestnem jedru

Praznični adventni sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne ponudbe in decembrsko noč nakupov. Sejem boste lahko obiskovali od 21.12.2018 do 31.12.2018, od 16 ure dalje.

Mestno drsališče

V decembru, vse do sredine januarja, bo na Novem trgu postavljeno veliko in atraktivno ledeno drsališče s stezami za začetnike in bolj vešče drsalce. Možen bo tudi najem drsalk ter ostale športne in zabavne aktivnosti na drsališču.

Otroški program

Otroški program bo potekal med  21.12.2018 in 30.12.2018 ob 17 uri. Prav vsak dan razen nedelje bodo najmlajše razveseljevali glasbeni, pravljični in čarobni nastopi. Na malem odru na zgornjem delu Glavnega trga bodo nastopali otroci iz novomeških šol in vrtcev, v drugem delu pa si bodo otroci lahko ogledali praznične predstave. Seveda bo otroke v soboto, 29. 12. obiskal tudi dedek Mraz.

Večerni program in kulinarična ponudba

Izbor brezplačnih koncertov je sestavljen za vse generacije in okuse. V Novo mesto prihajajo Nuša Derenda, Hamo & Tribute to love, Challe Salle in Nipke, Samuel Lucas. Vse prireditve bo dopolnjevala bogata gostinsko-kulinarična ponudba. Dogajanje na Glavnem trgu bo potekalo med 21.12.2018 in 30.12.2018.

Božični večer na Glavnem trgu

Na sveti večer boste obiskovalci lahko obiskali maše polnočnice v obeh mestnih cerkvah in prisluhnili tradicionalnim božičnim skladbam v prav posebni zborovski izvedbi vokalnega kvarteta na Glavnem trgu.

Silvestrovanje s skupino MI2

Vrhunec pa prinaša veliko silvestrovanje v Novem mestu, na katerem bodo nastopili Gašper Rifelj s spremljevalno skupino in vedno zabavni MI2.

Več informacij lahko najdete na: visitnovomesto.si | www.facebook.com/visitnovomesto