Čeprav se je festivalski program zaključil, bo tudi v prihodnje mogoče prisluhniti izvrstnim koncertom.

Četudi je glavnina programa Festivala Lent za nami, še ne pomeni, da je živahnega koncertiranja konec. Dogajanje se nadaljuje že ta teden s sklopom Lent po Lentu.
Na četrtkov večer 7. 7. bo Trg Leona Štuklja razvnel tradicionalni koncert Piše se leto, kjer bodo nastopili domačini Happy Ol’McWeasel in Primorci Elvis Jackson, v petek, 8. 7. pa se obeta vokalna poslastica Perpetuum Jazzile, sporočajo iz Narodnega doma.

Piše se leto, barva se poletje

Festival Lent in Piše se leto sta odličen dvojec. Prvi nam z glasbo zapiše aktualno letnico, ki se za vselej usidra v spomin z imenom nastopajočih bandov in ne zgolj s številko na koledarju, drugi pa nas izstreli v poletje z eksplozijo barv in doživetij.

Od leta 2014 sta še tesneje povezana, pod festivalskim okriljem namreč Piše se leto poskrbi za gromoglasen in udaren večer – poviša srčni utrip in nas uglasi na A-žur. Letos bosta za oboje poskrbela bombastični dvojec Happy Ol’ McWeasel in skrajno energični Elvis Jackson.

Dvoje težkoprocentnih koktajlov – štajerski s kombinacijo folk punk rocka in primorski z okusom punka, hard cora, reggaeja in metala – je visokooktanska kombinacija, še en odličen dvojec, ki bo 7. julija poskrbel za prvi postlentovski veliki pok.

Vokalno razkošje na Trgu Leona Štuklja

Ste za večer, poln glasbe, čeprav na odru ne bo niti enega inštrumenta?

Perpetuum Jazzile je tisti glasbeni unikum, ki uspešno podira meje. Geografske, saj nastopajo po vsem svetu, predvsem pa meje človeškega glasu. Če smo običajni smrtniki že zadovoljni, kadar nam pod tušem uspe zadeti kak malce višji ali nižji ton, so glasovi, zbrani v tej zasedbi, povsem drugačna žival. Z drugega planeta.

Glas-mašina, ki osupne s parado zvočnih impresij, s katerimi odslikavajo zvok deroče vode, piša vetra ali hrumenja letalskih motorjev, in navdušuje z žanrskim razkošjem ljudske, popularne ter jazzovske glasbe, gospela, bluesa, bossa nove, diska in funka. In – njihovo neverjetno odrsko energijo? Preverite jo 8. julija.