Kronika

Žrtev krvavega obračuna v Jurovskem Dolu nekdanji komandir

Uredništvo , 07.02.24 ob 10:16

Nedaleč stran od mesta atentata na Ivana Krambergerja jo je včeraj močno skupil nekdanji policist.

Žrtev krvavega obračuna v Jurovskem Dolu nekdanji komandir

Prebivalce Jurovskega Dola v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah je včeraj vznemirila novica o moškem, ki so ga zjutraj našli pod mrliško vežico na novem jurovskem pokopališču. Oseba, ki ga je z daljše razdalje prva opazila, naj bi sprva mislila, da gre za vrečo, kasneje pa se je izkazalo, da je v mlaki krvi tik pod stopnicami obležal domačin. Po neuradnih podatkih gre za Branka Pivljakoviča, nekdanjega policista, ki je bil med drugim tudi komandir na policijski postaji v Šentilju. Ker je bil kot policijski inšpektor v sektorju uniformirane policije mariborske policijske uprave osumljen zlorabe uradnega položaja in zlorabe osebnih podatkov, je policija zoper njega uvedla postopek za izredno odpoved o zaposlitvi.

Pričakala naj bi ga zamaskirna moška

Domačini so nam povedali, da je Pivljakovič ob jutrih večkrat prihajal na pokopališče, kjer je prižigal svečke na grobu svoje pokojne mame, včeraj zjutraj pa naj bi ga, kot pišejo Slovenske novice, tam pričakala dva zamaskirana moška in ga hudo pretepla. Neuradno s kovinskimi palicami.

[[image_1_article_63110]]

Kot še navajajo Slovenske novice, bi lahko bilo ozadje pretepa povezano bodisi z mamili, časnik omenja, da bi lahko bil v zgodbo vpleten sin napadenega, ali pa je šlo za stare zamere s časov, ko je bil še zaposlen na policiji.

Na PU Maribor so nam včeraj potrdili, da obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe moškega, o čemer so bili obveščeni  zjutraj. "Moški je bil odpeljan v bolnišnico. V zvezi s tem je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, trenutno pa nadaljujemo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka," so še navedli. 

Pri številnih Jurovčanih je sicer še vedno živ spomin na 7. junij 1992, ko je na tamkajšnjem trgu, nedaleč od prej omenjene nove mrliške vežice, pod streli umrl Ivan Kramberger, takratni predsedniški kandidat.

kvalifikacije
Slovenski košarkarji nadigrali še Izraelce
serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26