Danes okoli 10. ure je bila policija PU Maribor obveščena o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti A1, na relaciji Maribor – Šentilj. “Po doslej zbranih infromacijah je 78-letni voznik iz območja Murska Sobota peljal iz smeri Avstrija proti Mariboru,” je dejal Štefan Kocet, pomočnik vodje Specializirane enote avtocestne policije Maribor.

Med vožnjo po avtocesti v napačno smer je opazil osebni avtomobil, drugi se mu je izognil in zapeljal izven vozišča. Z vožnjo je kljub temu nadaljeval in trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije. V njegovo vozilo je nato še trčilo osebno vozilo z dvema državljanoma Hrvaške. Voznik iz območja Murska Sobota in državljan Avstrije sta na kraju nesreče izgubila življenje. Hrvata sta bila lažje poškodovana, zato u je rešilec prepeljal v UKC Maribor.

Zaenkrat kaže, da je voznik, ki je peljal v napačni smeri, pripeljal iz smeri mejnega prehoda Šentilj.

“Specializirana enota avtocestne policije Maribor nadaljuje z zbiranjem obvestil in preiskavo prometne nesreče,” je še dodal. Policija naproša vse očividce prometne nesreče, da se obrnejo na telefonsko številko 113.