Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor je bil o požaru na območju Vrtca Brezje v Mariboru na naslovu Na trati 6, ki je dislocirana enota Vrtca Pobrežje, obveščen nekaj pred 3. uro zjutraj. Gasilci so ob 4. uri uspeli požar lokalizirati, ob 7.30 pa pogasiti. Organizirana je požarna straža, ki jo izvajajo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brezje, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Foto: Facebook PGD Brezje

Datum prevzema nove enote ostaja prvi september

Kot je povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec, je zagorelo v starem delu vrtca, ki je zdaj povsem uničen, poleg starega dela pa gradijo nov vrtec. “Otroci naj bi objekt začeli uporabljati s prvim septembrom, trenutno sta dva oddelka nameščena v bližnji osnovni šoli, zato današnji požar na selitev ne bo vplival. Tudi v ponedeljek bodo otroci prišli v prostore šole, kjer izvajamo vrtčevsko dejavnost. Kolikor sem izvedela, je stari del uničen in v tistem delu zagotovo otroci ne bodo več mogli bivati,” je dejala ravnateljica.

Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore vrtca začeli uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali, je povedala ravnateljica.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti skupaj s kriminalisti in kriminalističnim tehnikom ob 9. uri pričeli z ogledom požarišča. Ko bo znanih več informacij z ogleda, bodo o tem obvestili javnost.

V intervenciji poškodovan gasilec

Že zjutraj pa so na Policijski upravi Maribor navedli, da trenutno točne materialne škode še ni mogoče določiti, ocenjuje pa se, da bi škoda lahko znašala okoli pol milijona evrov.

Na kraju požara so bili tudi predstavniki civilne zaščite, o požaru so obvestili tudi dežurno okrožno državno tožilko in preiskovalno sodnico.

Poškodovanega gasilca so z reševalnim vozilom odpeljali v zdravniško oskrbo v Univerzitetni klinični center Maribor. Tam so ugotovili, da je gasilec lažje poškodovan, zdravniki so mu oskrbeli vreznine na levi roki.