V zadnjem dnevu sta bila na območju Policijske uprave Celje dva poskusa uboja, ki sta sedaj opredeljena kot poskus uboja in poskus umora. Kot je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk moškega, ki je v Celju zabodel nekdanjo partnerko so izsledili, osumljen je poskusa umora. V zvezi s poskusom uboja v Preboldu so medtem pridržali štiri osebe. Vsi pridržani in osumljen umora so bili že v preteklosti obravnavani zaradi podobnih kaznivih dejanj.

V Preboldu se je vnel prepir med več moškimi

Policisti na območju Policijske uprave Celje so bili včeraj ob pol desetih zvečer obveščeni glede poskusa uboja v Preboldu, kjer je neznani moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval. Do dejanja je prišlo v stanovanju več stanovanjske zgradbe v Preboldu, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih, družilo več moških, starih od 24 let do 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep.

Med moškimi se je vnel prepir, takrat je eden z ostrim predmetom zabodel 44-letnega obiskovalca in ga hudo poškodoval. Po dejanju je poškodovani kraj zapustil in iskal pomoč, odpeljali so ga v celjsko bolnišnico. Po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti. 

Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom zabodel 44-letnega obiskovalca in ga hudo poškodoval. Po dejanju je poškodovani kraj zapustil in v spremstvu še ene osebe iskal pomoč. V nadaljevanju so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

Celjski policisti so ponoči štirim osebam odvzeli prostost, sumijo jih storitve kaznivega dejanja uboj, po 1. odstavku 115. člena, v povezavi s 34. členom Kazenskega
zakonika -1B, oziroma sodelovanja pri dejanju. Glede na to, da je od dejanja minilo šele nekaj več kot 12 ur, kriminalisti in policisti aktivno preiskujejo vloge vseh udeležencev.

Damijan Turk je v izjavi za javnost potrdil, da so bile pridržane osebe v preteklosti že obravnavane zaradi različnih kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in tudi drugih kaznivih dejanj.

V Celju je moški vsaj enkrat zabodel bivšo partnerko in zbežal

Policisti na območju Policijske uprave Celje so bili nato okoli pol treh zjutraj obveščeni še o poskusu umora v Celju, kjer je moški zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Osumljeni je prišel pred stanovanjsko hišo oškodovanke, oziroma pred stanovanjski blok, kjer jo je pričakal in jo napadel ter jo najmanj enkrat zabodel z nožem. 45-letnico je hudo poškodoval ter pobegnil s kraja.

Dejanja je osumljen njen bivši partner, 37 letni moški doma z območja Laškega, ki so ga kasneje v Celju so izsledili in mu odvzeli prostost. Hudo poškodovano 45-letnico so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Po zadnjih podatkih naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

Osumljen je njen bivši partner, 37-letnik z območja Laškega, ki ga policisti še iščejo. 45-letnica je bila hudo poškodovana in odpeljana v celjsko bolnišnico, ampak po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti. 

37-letnik je osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja umor po 116 členu Kazenskega zakonika -1 . Aktivnosti za njegovo izsleditev intenzivno potekajo. Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Celje je potrdil, da so 37-letnika v preteklosti že obravnavali za podobno kaznivo dejanje ter da je bil tudi že obsojen in je prestal zaporno kazen.

Osumljen je bil v preteklosti že v zaporu zaradi podobnega dejanja, je potrdil Turk. 

Damijan Turk je omenil še, da gre letos na našem območju za zelo nenavadno zgostitev tovrstnih primerov. Lani v celem letu smo namreč na območju Policijske uprave Celje obravnavali štiri tovrstne primere, letos pa štiri, v prvem tednu leta. Poudaril je, da primeri med seboj niso povezani.