Včeraj smo poročali o požaru v industrijskem objektu v Spodnjih Hočah. Včeraj, 21. maja 2022, nekaj pred 13.30 je zagorel tiskarski stroj. Danes pa so na Policijski upravi Maribor razkrili nekaj podrobnosti dogodka: “Pri ogledu so policisti ugotovili, da je tuja krivda izključena. Do požara je prišlo zaradi pregretja pnevmatske zavore na tiskarskem stroju.”

Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Hoče in Gasilske brigade Maribor. Iz objekta so umaknili delavce, prezračili prostore in pogasili požar. Dežurni delavec elektro podjetja je odklopil elektriko.

Pet delavcev potrebovalo zdravniško pomoč

Požar se je razširil na celoten stroj. Omejili so ga delavci podjetja sami, z ročnim gasilnim aparatom. Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom je 5 delavcev poiskalo zdravniško pomoč. Reševalci Nujne medicinske pomoči Maribor so jih na kraju oskrbeli in jih na nadaljnje preiskave prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

V požaru je nastala materialna škoda za okoli 30.000 evrov. Policisti bodo zadevo zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.