Po poročanju ukrajinskih medijev, naj bi žena nekdanjega ukrajinskega poslanca Igorja Kotvickega iz Ukrajine na Madžarsko prepeljala velike vsote denarja, skoraj 27,5 milijona evrov, poroča portal 24ur.com.

Mož je bil obtožen korupcije

Kotvitski, član stranke nekdanjega ukrajinskega premierja Arsenija Jatsenjuka, je bil v preteklosti obtožen korupcije, ko naj bi na račune v tujini prek državne banke Oshchadbank prenesel 36,3 milijona evrov.

Ukrajinski mediji poročajo, da naj bi Anastasia Kotvickaja, žena nekdanjega poslanca Igorja Kotvickega, čez ukrajinsko-madžarsko mejo prepeljala 28,8 milijona dolarjev in 1,3 milijona evrov. Kot navaja Ukrajinskaja pravda, naj bi avtomobil s Kotvickajo in njeno mamo prečkal mejo 14. marca.

Pri prehodu osebe niso prijavile ničesar, ukrajinski cariniki pa avtomobila Opel Vivaro niso pregledali, navajajo.

 

Kotvicki je informacije že zanikal in jih označil za lažne, poroča 24ur.com. To je sporočil preko družbenega omrežja.  

Kovitskaya naj bi nato na madžarski strani prijavila denarna sredstva, poročajo ukrajinski mediji. Kotvicki naj bi bil tudi poslovni partner nekdanjega notranjega ministra Arsena Avakova, sicer enega prvih vidnejših članov bataljona Azov.

Kotvitski je član stranke Ljudska fronta, ki je na parlamentarnih volitvah 2014 dosegla najboljši rezultat, na naslednjih pa se ni uvrstila v parlament.

V preteklosti je bil obtožen korupcije, ker naj bi prek ukrajinske državne banke Oshchadbank prenesel 40 milijonov ameriških dolarjev (36,3 milijona evrov) na račune v tujini. Kyiv Post je leta 2014 poročal, da ob pregledu podatkov o premoženju, ki jih je navedel Kotvicki, niso našli omenjene vsote, še poroča omenjeni portal.