Na novomeškem sodišču se je začelo sojenje staršema, obtoženima zanemarjanja njunega takrat triletnega otroka. Na sojenju se nista zagovarjala, sta pa očitke zanikala v preiskavi, poročata Delo in Slovenske novice. V nadaljevanju sojenja bo ugotovitve predstavil tudi izvedenec medicinske stroke.

Kot poročajo Slovenske novice, je triletnik med drugim utrpel zlom lobanjskega dna, zlom lopatice in enega rebra, med poškodbami so navedene tudi opekline dlani, opekline na nogi, ki naj bi bile povzročene s cigareto ter več opeklin po različnih delih telesa.

Zgodba sega v marec 2014, ko so dečka poškodovanega z reševalnim vozilom odpeljali najprej v novomeško bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center. Ugotovili so, da je utrpel hude poškodbe, za katere je izvedenec po poročanju časnikov ugotovil, da tako hudih poškodb ni mogel dobiti pri padcu, ampak z močnim udarcem.

Oče se tako zagovarja zaradi povzročitve hude telesne poškodbe ter zaradi zanemarjanja otroka in surovega dejanja, tega obtožba bremeni tudi njegovo partnerico. Zanemarjala naj bi namreč še dva otroka, ki sta v tistem obdobju hodila v osnovno šolo, še navajata omenjena medija.