Minuli vikend so policisti obravnavali ponovno povečano število voznikov, ki so vozili vinjeni, brez veljavnega vozniškega dovoljenja ali registrskih tablic.

Minuli vikend so policisti PU Maribor obravnavali ponovno povečano število voznikov, ki so vozili vinjeni, brez veljavnega vozniškega dovoljenja ali registrskih tablic.

Vozil vinjen, z ukradeno tablico, povrhu še brez vozniškega dovoljenja

V petek, 17. 4. 2020, ob 19.32 so policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili 62-letnega kolesarja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,72 mg/l alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

Včeraj, zgodaj popoldan so policisti v Spodnjih Hočah ustavili 49-letnega voznika osebnega vozila, za katerega so v postopku ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ugotovili so, da je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu, ki ga je vozil. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokal, da je imel v organizmu 0,82 mg/l alkohola.

Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ponovno vozil z neregistriranim avtomobilom, tujimi tablicami in brez vozniškega dovoljenja

Včeraj, ob 13.54 so policisti Na Poljanah v Mariboru ustavili 26-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Nobena od njiju ni pripadala temu vozilu. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Istega kršitelja so imeli policisti v postopku že 15. 4. 2020, ko so mu ravno tako zasegli vozilo, ki ga je vozil.

Izdali so mu plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Brez registracije, vinjen in brez vozniškega dovoljenja …

Včeraj, malo pred 14. uro je 41-letni voznik izven naselja Drstelja zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal levo in trčil v nabrežino jarka. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokal, da je imel v organizmu 0,82 mg/l alkohola.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Sinoči, so policisti na Popovičevi ulici v Mariboru ustavili 47-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je imel na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli.
Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokal, da je imel v organizmu 1,72 mg/l alkohola (več kot 3,6 promila).

Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču in kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.