Kot smo poročali, je danes prišlo na pomurski avtocesti do tragične nesreče, v kateri je življenje izgubil 52-letni Ukrajinec. Zavod Reševalni pas je opozoril na težave, ki so nastale po prometni nesreči. Kljub temu, da so vozniki naredili reševalni pas, konvoj namreč ni mogel do mesta nesreče.

Kdaj se je potrebno postaviti 'cik-cak'?

Zavod Reševalni pas je opozoril, da je pretresljivo videti vse intervencijske službe, ko obstanejo v zastoju. "Takole je danes obstal konvoj, ki je hitel proti trčenju na pomurski "avtocesti". Ta si tega naziva ne zasluži! Vozniki so sicer ustvarili reševalni pas, a takoj, ko je na levem pasu vozilo širše od 2 metrov, vzporedno s tovornim vozilom, reševalne enote obstanejo," so opozorili. 

Pomurska avtocesta po večini trase ni opremljena z odstavnimi pasovi oziroma so ti preozki, zato so vozila, širša od dveh metrov, ovirala vožnjo reševalcev in gasilcev. 

Avtocesto je treba razširiti ali pa nemudoma prepovedati prehitevanje vozil, širših od dveh metrov, pozivajo. "Danes smo na cestah spet izgubili življenje človeka. Dokler ni avtocesta razširjena ali ne velja prepoved prehitevanja za širše od 2m, pa prosimo voznike, da se v primeru zastoja ustavijo "cik-cak", v primeru da je vzporedno z njimi tovorno vozilo. Gre za življenja," so še dodali.