S Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili včeraj, nekaj čez 21. uro, obveščeni, da je na Koroškem prišlo do poskusa umora. 38-letni moški je kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja do 33-letne žene, prišel na njen dom in jo poskušal umoriti. Policisti so ji nudili prvo pomoč, a je kasneje umrla v bolnišnici. Znanih je več informacij o umoru in okoliščinah. Motiv za umor in kako je moški ženo umoril, sicer ostaja neznano.

Mladoletna otroka sta bila v času umora doma

Po informacijah Večera se je zločin zgodil v Dravogradu, 38-letnik pa je nogometaš, ki je pred časom igral za slovensko reprezentanco, mlajših od 21 let. Moški je iz Dravograda, žrtev pa je bila njegova žena. Par je imel dva otroka, oba sta še mladoletna. Sedaj sta ostala brez obeh staršev.

O samem zločinu so še vedno edine znane informacije, da je 38-letnik svojo ženo napadel in tako hudo poškodoval, da je kasneje zaradi posledic poškodb umrla v bolnišnici. Policista sta ob prihodu na kraj osumljenemu odvzela prostost, izjemno hudo poškodovano 33-letno žensko pa sta takoj začela oživljati in ji nudila prvo pomoč do prihoda reševalcev. Ogleda kraja dejanja sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Hudo poškodovano 33-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je danes zjutraj umrla.

Kot navaja Večer, bi naj bila otroka v času umora doma. Neznano je, kje sta trenutno. Po informacijah časnika sosedje niso zaznali, da bi bilo v družini prisotno nasilje, tudi osumljen se jim ni nikoli zdel nasilen. Znano je sicer, da je bila 38-letniku izrečena prepoved približevanja, toda stara naj bi bila komaj nekaj tednov. Družino bi naj tudi v zadnjem času dvakrat obiskali policisti.

Policisti bodo po zbranih obvestilih 38-letnika kazensko ovadili in ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja umor privedli k preiskovalnemu sodniku. Od sobote zvečer je v pridržanju. Več podatkov o tragičnem dejanju bo celjska policija sporočila v prihodnjih dneh.