V opisanem času so policisti PU Maribor obravnavali 22 kaznivih dejanj, 12 prometnih nesreč I. kategorije, 1. prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala, 6 primerov povoženja divjadi in 13 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru. 

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj, okrog 13. ure, na območju Tezna v Mariboru ustavili in kontrolirali 41-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da je vozil vozilo, kljub temu, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so vozniku vozilo zasegli ter na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Nesreča med delom

Ptujski policisti so včeraj, okrog 16. ure, opravili ogled kraja delovne nesreče na območju Policijske postaje Ptuj. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 33-letni moški za eno izmed podjetij izvajal montažo in menjavo vodnikov – kablov, pri čemer ga je stresla elektrika.

Moški je iskal zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Ptuj in ni huje telesno poškodovan oz. ni v smrtni nevarnosti. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih in izsledkih opravljenega ogleda obveščali pristojno državno tožilstvo.